Op 't Merk waar een boom de auto van een voor rood licht wachtende automobilist raakte.
Op 't Merk waar een boom de auto van een voor rood licht wachtende automobilist raakte. Foto: Albert van der Linden
update

Storm raast over de regio - 'Het is echt megadruk'

Politie

LAREN/BLARICUM/EEMNES - De storm raast over de regio. Anja Mol, boa voor de BEL Combinatie, heeft het razend druk. Ze belt voortdurend met 112 om gevaarlijke situaties te melden. "Ik zie van alles voor mijn ogen gebeuren", zegt ze. "Het is echt megadruk." Gevaarlijke situatie zet ze met rood-wit lint af. 

Op de Eemnesserweg in Laren viel een boom bovenop een auto en over het fietspad. Gelukkig raakte er niemand gewond. De toerit A27 vanuit de Bijvanck richting Utrecht werd versperd door een omgevallen boom. De brandweer heeft de weg inmiddels vrijgemaakt. 

Bij Albert Heijn in Blaricum dreigen pannen van het dak te waaien, en in alle dorpen liggen overal afgebroken takken op de weg. Ook erfafscheidingen blijven niet allemaal overeind, weet Mol. Een omgevallen, grote boom aan de Torenlaan in Blaricum is zojuist door de brandweer in stukken gezaagd en opgeruimd. Ook op de Jordaan in Laren sneuvelde twee exemplaren. 

En een enorme boom, die in de berm naast de Hilversumseweg stond, is op een rijdende bestelauto gevallen. Hierbij is een persoon gewond geraakt. Gelukkig geen gewonden maar wel blikschade op 't Merk (grens Blaricum/Huizen) waar een boom de wagen van een voor rood licht wachtende automobilist raakte.

Een juf van OBS De Levensboom in Blaricum zag op het schoolplein een boom op omvallen staan. Ze besloot gelijk de brandweer te alarmeren en haalde de nieuwsgierige kinderen bij de ramen weg. Nadat ze gebeld had, viel de boom om en nam een andere boom in zijn val mee. De bomen raakten net het dak van de bassischool niet.

Op de Hasselaarlaan heeft urenlang een enorme boom op een twee-onder-eenkapwoning gelegen. Beide woningen hebben schade aan het dak en aan de schoorsteen. De boom is zojuist door de brandweer van Baarn verwijderd. Ook op de Noordersingel en Karwij zijn bomen omgewaaid. Eerder annuleerde wijkagent Wesley Roubos en boa Ron van Batenbrug hun pop-upbezoek aan de Minnehof in Eemnes vanwege de storm. "Het is er gewoon niet veilig", vertelde hij vanmorgen. Ook de marktkooplui zijn weggebleven.

Vanwege de storm kon de GAD geen containers legen. "We hebben het geprobeerd, maar het is onverantwoord en onveilig", laat een GAD-woordvoerder weten.

Heeft u stormfoto's? Mail ze naar: redactie@belnieuws.nl.

Boom valt uit dak van woningen aan de Hasselaarlaan in Eemnes.
De hoogwerker van de brandweer Baarn kwam er aan te pas.

Uit de krant