Afbeelding
Foto: Bob Awick

Commissaris van de Koning Willibrord van Beek bezoekt Eemnes en kijkt rond bij Kijkoor

Mensen

EEMNES - Commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft vanmiddag de gemeente Eemnes bezocht. Tijdens het bezoek informeerden burgemeester Roland van Benthem en de wethouders van Eemnes Van Beek over diverse actuele thema's die spelen in de gemeente. Ook bracht hij een bezoek aan Kijkoor, de activiteitenlocatie van zorginstelling Sherpa gericht op met name kunst-zinnige vorming en ontwikkeling van mensen met een (verstandelijke) beperking.

Het bezoek van de Commissaris van de Koning maakt onderdeel uit van een reeks bezoeken aan alle gemeenten in de provincie Utrecht. Tijdens het gesprek met het voltallige college van B en W en de Commissaris van de Koning werd gesproken over de (regionale) retailvisie, ICT en informatiebeveiliging, klimaatbeleid, verkeer (HOV Huizen - Eemnes - Hilversum, Fietsbeleid), het sociaal domein en het Jeugd- en Gezinsteam.

Bij Kijkoor aan de Eikenlaan stond Van Beek een 'kunstzinnige ontvangst' te wachten. Dit activiteitencentrum voor mensen met een (verstandelijke) beperking biedt een brede keuze aan allerhande dagbesteding, zoals de industriegroep of kunstzinnige bezigheden zoals toneelspelen of schilderen. Ook is er een keukengroep, zij verzorgen dagelijks intern de lunch. Daarnaast verzorgt SherpaCatering op aanvraag van bedrijven of organisaties lunches, borrels, barbecues et cetera. Cliënten worden gestimuleerd om - als zij dat kunnen - zoveel mogelijk zelfstandig aan de slag te gaan. Bij Kijkoor zijn maximaal zo'n honderd cliënten actief van wie de leeftijden uiteenlopen van 20 tot 75 jaar.

Uit de krant