'Buffel', een co-productie van Rob van Schalkwijk en Myriam Wijgman.
'Buffel', een co-productie van Rob van Schalkwijk en Myriam Wijgman. Foto: Rob van Schalkwijk/Myriam Wijgman

Expositie Kunst & Poëzie aan de Brink in de Johanneskerk

Cultureel

LAREN - Laren staat in het teken van Kunst & Poëzie. De dichters komen uit het hele land, maar de kunstenaars komen uit de BEL-gemeenten. Het Poëzie Festival Laren is een nieuw evenement en vindt komend weekend plaats in het kader van de landelijke Poëzieweek.

De dichtbundel 'Soms gaan letters' wordt tijdens het Kunstcafé Laren op vrijdag 2 februari om 19.00 uur gepresenteerd en is de inspiratiebron voor de expositie. Burgemeester Rinske Kruisinga neemt het eerste exemplaar van het boekje in ontvangst en draagt haar favoriete gedicht voor.

Een groot aantal gedichten uit deze bundel wordt in de 'Expositie Kunst & Poëzie aan de Brink' in de Johanneskerk aan de Naarderstraat 5 (achter café 't Bonte Paard) verbonden met een kunstwerk. Een unieke expositie, waar poëzie en beeldende kunst elkaar treffen. Bezoekers zijn beide dagen van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. De toegang is vrij.
De officiële opening is op zaterdag 3 februari om 12.00 uur en wordt op poëtische wijze door Antoinetty van den Brink verricht. De volgende dag - zondag 4 februari - wordt om 15.00 uur de expositie op bijzondere muzikale wijze afgesloten door Kees Kerkhof. Iedereen is welkom.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant