Het gebied waar mogelijk een hotel wordt gerealiseerd.
Het gebied waar mogelijk een hotel wordt gerealiseerd. Foto: Bob Awick

Meerderheid raad stemt in met haalbaarheidsonderzoek naar hotel aan Torenlaan

Politiek

LAREN - De meerderheid van de gemeenteraad van Laren heeft gisteravond haar goedkeuring aan het college gegeven om te onderzoeken of een hotel aan de Torenlaan haalbaar is. De zogenaamde Bestuursopdracht 'Verzoek realisatie hotel' is dus geaccordeerd.

Jacqueline Timmerman van Liberaal Laren (LL) vroeg om hoofdelijke stemming. Erwin van den Berg, Maria Klingenberg (CDA), Chris Bogaers (PvdA) en Jacqueline Timmerman en Anne Visser (LL) stemden tegen, en alle andere raadsleden voor.

De tegenstemmers zijn bang dat deze Bestuursopdracht automatisch de sloop van het Witte Huis en de winkel van Van den Brink & Thuys betekent. Chris Bogaers vroeg daarom Larens Behoud-fractievoorzitter Peter Calis of hij zich wilde uitspreken of hij voor of tegen de sloop was. Daar kreeg hij geen antwoord op. Calis wil "eerst onderzoek". De Bestuursopdracht is volgens Larens Behoud, D66 en VVD juist nodig om te onderzoeken of en op welke locatie een eventueel hotel gerealiseerd kan worden.

Na afronding van het onderzoek volgt behandeling in de commissie en een raadsvoorstel. Het raadsvoorstel wordt ter zijner tijd in stemming gebracht.

Uit de krant