De kampioenen (OBB 1) in blauw in actie tegen de nummer 3 (Bernardus 1) in groen.
De kampioenen (OBB 1) in blauw in actie tegen de nummer 3 (Bernardus 1) in groen. Foto: Jacob Eek

OBB 1 weer BEL schoolschaakkampioen

Sport

EEMNES - Het jaarlijkse BEL Schoolschaak in De Hilt in Eemnes, waar twintig teams van vier kinderen fanatiek hebben gestreden om de wisselbokaal, is gewonnen door OBB 1.

De winnaar mag ook meedoen met de regionale kampioenschappen en als daar goed gepresteerd wordt met de landelijke kampioenschappen.

Afgelopen jaar kwam de OBB 1 in de regionale kampioenschappen net tekort om mee te kunnen doen aan de landelijke kampioenschappen. Ook nu was de OBB 1 weer de grote favoriet. En dat maakte ze ook waar. Met bijna de maximale score werden ze overtuigend winnaar. Spannender was de strijd om de tweede en derde plek. Op weerstandpunten werd uiteindelijk OBB6 tweede en Bernardus 1 derde.

De OBB en Bernardus, beide uit Blaricum, deden ieder met zeven teams mee en zijn ook hofleverancier. Opvallend was het aantal meisjes wat meedeed, nog niet in de teams die voor de medailles spelen, maar dat is een kwestie van tijd, zegt Jacob Eek namens de organisatie. Bijzondere vermelding nog voor een team van Bernardus wat maar uit twee meisjes bestond en elke wedstrijd met 2-0 achterstand begon. Toch wisten ze nog een paar partijen gelijk te spelen en de stemming in het team was opperbest. Het toernooi was wederom georganiseerd door Het Dikke Torentje in samenwerking met De Hilt.

Uit de krant