Laren komt in balbezit door Jeroen Roest.
Laren komt in balbezit door Jeroen Roest. Foto: Erwin Wenke

Laren blijft met duidelijke cijfers winnen, nu van Real Sranang: 10-0

Sport

LAREN - Het vlaggenschip van SV Laren'99 heeft opnieuw met duidelijke cijfers de wedstrijd gewonnen. Dit keer tegen Real Sranang 1.

Op papier zou dit een niet al te moeilijke wedstrijd moeten zijn voor Laren 1. Bij aanvang van de wedstrijd had Laren wel direct de overhand, maar had moeite om haar eigen wedstrijd te spelen. Slordig spel en in een te laag tempo werd er gevoetbald. Het duurde dan ook even voor het eerste doelpunt viel. En het gaf Real Sranang in eerste instantie enige hoop.

Na enige tijd op 0-0 te hebben gestaan kwam er meer spel vanuit Laren 1 en zo ook meer druk voor het doel van Real Sranang. De 1-0 kwam van Jeroen Roest die na een mooie actie van Bart Kaarsgaren vanaf rechtervleugel strak de bal inspeelde. En zo werd de druk verder opgevoerd en was het zo nu en dan erg druk binnen de '16 meter' van Real Sranang. Nu was het zaak om het veld uit elkaar te trekken en het niet bij 1-0 te laten.

De 2-0 kwam na een bal die in de '16 meter' werd gelegd. De bal kwam bij Bart Kaarsgaren die hem met een heel rustig kapballetje in de linkerhoek plaatste. De voorhoede van Laren kwam nu steeds meer in beweging en dat zorgde voor continu positiewissels. Zo kwam Gijs Vermijs vanaf rechts door en wist Joey Franken voor het doel te vinden die hem met zijn rechter strak in het net wist te plaatsen: 3-0. Voor rust kwam Laren nog op 4-0; Joey Franken ging nu vanaf rechts tot aan de keeper door die hem vervolgens breed legde waarna Jeroen Roest hem wist in te tikken: 4-0.

Markus Morsink werd in de rust gewisseld door Wouter Boogers. Na rust kwam er meer ruimte en daardoor ook meer mogelijkheden. Door deze ruimte ook meer dreiging door het middelveld. Zo kwam Bart Kaarsgaren binnendoor en schoot binnen de '16 meter' strak in het doel: 5-0. En zo kwam de 6-0 ook voor rekening van Bart kaarsgaren, door de ruimte die werd gegeven ook te gebruiken.

Het was nu duidelijk eenrichtingsverkeer geworden en dat zorgde onder andere voor een overtreding net buiten het strafschopgebied. Een mooie positie voor het nemen van een vrije trap door Joey Franken met zijn linker. En daar is geen woord over gelogen. Joey wist hem namelijk strak in de linker kruising te plaatsen. Mooi doelpunt en de stand was 7-0.

De twee laatste wissels Thomas Roest en Mark Hop kwamen voor Jeroen Roest en Bart Kaarsgaren in het veld. Met deze twee spelers werd de wedstrijd hervat. Rick Hoofd zorgde voor de 8-0, een pass van links die hij strak wist in te schieten. De 9-0 kwam van Gijs Vermijs die na een mooie passeeractie voor de keeper kwam en hem in de linkerhoek plaatsten.

Mark Hop moest helaas het veld verlaten door een blessure. Met tien man verder wist Laren uiteindelijk de 10-0 aan te tekenen. Jeffrey van 't Wout gaf vanaf linksachter een mooie pas in de diepte op Thomas Roest die hem vervolgens strak langs de keeper in de rechterhoek wist te plaatsen.

De volgende wedstrijd is zaterdag 17 maart uit bij BVV'31 in Blaricum.