V.l.n.r.: Andreas Grunwald, Nico Wegter, Melle van der Geest en Ellen Brakel.
V.l.n.r.: Andreas Grunwald, Nico Wegter, Melle van der Geest en Ellen Brakel. Foto: D66

Ervaren rot opnieuw bovenaan D66-lijst

Politiek

LAREN - D66 Laren is trots op de namen op haar kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. De lijsttrekker Nico Wegter geldt als ervaren rot: al acht jaar in de Larense raad, Ellen Brakel (2) is een alom bekende dorpsgenoot actief op diverse maatschappelijke gebieden en de nummers 3 en 4, Andreas Grunwald en Melle van der Geest, zullen zorgen voor een frisse wind in de toekomstige raad.

De D66-fractie wordt ook in de toekomst gekenmerkt door een weliswaar kritische, maar altijd constructieve opstelling: steun geven waar mogelijk, tegenwerpen waar nodig; met als enig criterium het belang van de inwoners.

Niet voor niets is Laren het meest aantrekkelijke dorp van Nederland, groen en kleinschalig; en dat moet vooral zo blijven. Maar dat betekent niet dat geen verandering nodig is waar belangenbehartiging van de inwoners aan de orde is. Zaken die de gemeentegrens overschrijden kunnen alleen door middel van een gezamenlijke aanpak in de Gooi en Vechtstreek worden aangepakt, zoals werkgelegenheid, natuurbeheer, woningbouw, infrastructuur en zorgbeleid.

Er is daarom een dubbelslag nodig: baas in eigen huis blijven voor zover mogelijk, samengaan met anderen voor zover nodig. Daarom pleit D66 voor op termijn één gemeente in de Gooi en Vechtstreek met de naam 'Stad en Lande', gecombineerd met een fijnmazig wijken- en kernenbeleid om behoud van de identiteit, het gezicht, de cultuur van de dorpen en steden te behouden. Alleen dan kan van modern bestuur sprake zijn: slagvaardig en toch dichtbij de inwoners.

Voor D66 geldt als hoogste prioriteit het verzekeren van een duurzame en ook veilige gemeente. De wateroverlast dient grondig aangepakt met een beroep op solidariteit van alle inwoners. De prachtige voorzieningen - Singer Laren, het Brinkhuis en De Biezem - dienen gekoesterd en dus waar nodig met publieke middelen gesteund. Maar ook het maatschappelijk belang van het zeer uitgebreide verenigingsleven in Laren, bijvoorbeeld op sport- en muziekgebied, kan nauwelijks worden overschat.

Uit de krant