Ellen de Valk (blauwe trui) blij met lijsttrekkersdebatten.
Ellen de Valk (blauwe trui) blij met lijsttrekkersdebatten. Foto: Eigen fotot

Lijsttrekkersdebat in Blaricum en Eemnes

Algemeen

BEL - De onafhankelijke vereniging voor ouderen BasBEL organiseert zowel in Eemnes als Blaricum een lijsttrekkersdebat. "Dan kunnen ouderen hun keuze mede afstemmen op wat een partij lokaal wél of juist niet voor hen op het gebied van zorg, huisvesting en verkeer doet", zegt BasBEL-woordvoerder Ellen de Valk.

Er komt in Laren geen debat van deze ouderenclub, omdat daar Politiek Café 't Gooi al dialogen organiseert. "Vanuit de BasBEL zijn wij daar wel aanwezig om vragen te stellen over het seniorenbeleid van de partijen." Gemeentebesturen hebben grote invloed op de leefomgeving van hun inwoners, meent De Valk. "Met bestemmingsplannen bepalen gemeenteraden wat er wel en niet op hun grondgebied kan gebeuren. Bijvoorbeeld wat betreft nieuwe woonbuurten, of een eigen dorpscentrum."
Om kandidaat-raadsleden aan de tand te voelen en om ze te vragen of ze een seniorvriendelijk beleid voorstaan, organiseert de BasBEL daarom de lijsttrekkersdebatten. Op maandag 12 maart om 20.00 uur in de Blaercom aan de Schoolstraat 3, onder leiding van Kent Hanson (Radio 6FM), en op woensdag 14 maart, ook om 20.00 uur, in de bibliotheek aan de Raadhuislaan 49b onder leiding van Marcel Peek.

Leden van de BasBEL zijn van harte welkom en kunnen gebruikmaken van de vervoerservice door te bellen met Marijcke Beel, 035-5313290 of secretaris@basbel.nl.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant