Johan de Bondt: 'Het 'open overleg' is een lachertje'.
Johan de Bondt: 'Het 'open overleg' is een lachertje'. Foto: Bob Awick

VVD Laren in actie tegen fusie-dwang provincie

Politiek

LAREN - De VVD in Laren gaat vrijdag 9 maart om 16.00 uur bij de fietstunnel tegenover La Place aan de Hilversumseweg actie voeren. Hiermee komen de liberalen in opstand tegen de onbehoorlijke en ongefundeerde fusie-dwang van de provincie Noord-Holland. Met behulp van het adviesbureau Berenschot wil gedeputeerde Hoek en zijn mede-GS-leden koste wat kost Huizen, Laren en Blaricum dwingen tot een fusie.

"Er bestaat echter geen draagvlak voor deze fusie, noch bij de gemeentebesturen, noch bij de bevolking", zegt Johan de Bondt, de nummer 2 op de VVD-lijst. "De D66-gedeputeerde is er op geen enkele manier in geslaagd om een behoorlijke probleem-analyse te maken, waaruit zou blijken dat er enige noodzaak tot fusie zou bestaan. En dus ook niet in een onderbouwing waaruit blijkt dat fusie die problemen zou oplossen. Het zogenaamde 'open overleg' blijkt een lachertje te zijn geweest."

Volgens De Bondt bewijst de opdracht aan Berenschot eens te meer dat GS onzorgvuldig en onbetrouwbaar handelen, omdat deze is verstrekt vér voor de gemeenteraadsverkiezingen en nog veel verder vóór een formeel besluit van GS in september. "GS doet het voorkomen alsof zij oppermachtig zijn. Alsof Provinciale Staten er niets over te zeggen hebben, alsof de minister, de Raad van State, de Eerste en de Tweede Kamer niet uiteindelijk een besluit moeten nemen. De VVD in Laren is deze GS-aanpak meer dan zat! Waar GS alle fatsoensregels overschrijden door te stellen dat tegenwerpingen van gemeenten en bevolking geen enkel verschil mogen maken, is de VVD van plan haar strijd tegen deze onzinnige fusie glashelder te onderstrepen."

Uit de krant