Extra
Logo LaarderCourant.nl
Foto Bob Awick
Foto Bob Awick (Foto: Bob Awick)

Extra raad BVV-rapport Rekenkamer

BLARICUM - In de kwestie kunstgrasvelden bij BVV'31 heeft het college de raadsleden onvolledig geïnformeerd. Dat is de conclusie van de Rekenkamer.

"Aangejaagd door de gevoelde urgentie en de verleiding van een snelle oplossing - op aangeven van BVV'31 en door het college van B en W zonder adequaat eigen onderzoek overgenomen - heeft de gemeenteraad zelf via een motie VADO-kaders gesteld voor de uitwerking van deze oplossing", aldus de Rekenkamer.
De VVD Blaricum heeft vanaf mei 2016 de hele gang van zaken rondom deze besluitvorming fel bekritiseerd en aan de kaak gesteld. Vele vragen zijn gesteld en moties ingediend om de onderste steen boven te krijgen. VVD-fractievoorzitter Christien Dobber: "Met de conclusies van de Rekenkamer in de hand worden wij nu op al onze kritiekpunten in het gelijk gesteld. Er was sprake van achterkamertjespolitiek, onvolledige informatie en een college en raad die hun eigen wetten en regels aan hun laars hebben gelapt. Daarbij had een verzoek om subsidie (en geen bijdrage!) van 600.000 euro toch ten minste op basis van een raadsvoorstel aan de raad moeten worden voorgelegd. En niet via een motie vreemd aan de orde waarin geen alternatieven en deugdelijke onderbouwing worden genoemd."

De gemeenteraad vergadert maandag 19 maart om 21.30 uur in Eemnes over het Rekenkamer-rapport. Voorafgaand aan de raadsvergadering is er om 19.30 uur een rondetafelgesprek (RTG).

Meer berichten