Jacqueline Timmerman doet vandaag aangifte bij de politie wegens nepnieuws.
Jacqueline Timmerman doet vandaag aangifte bij de politie wegens nepnieuws. Foto: Eigen foto

Jacqueline Timmerman van Liberaal Laren doet aangifte bij politie vanwege nepnieuws

Politiek

LAREN - Lijsttrekker en fractievoorzitter van Liberaal Laren, Jacqueline Timmerman, doet vandaag aangifte bij de politie tegen hen die onder haar naam nepnieuws hebben verspreid. Voor de politie en burgemeester ligt de taak om te achterhalen wie hier achter zit.

Een schotschrift (pamflet) werd donderdagmiddag voor het eerst op dubbelzijdig A4 in Laren verspreid. Hierop staan kopieën van oude artikelen van Jacqueline Timmerman uit het Larens Journaal en een vreemd geschreven boodschap die zich agressief tegen de huidige coalitie keert. "Een taalgebruik dat Liberaal Laren en Jacqueline Timmerman nooit zullen gebruiken en ons onwaardig is", zegt Hans Timmerman, voorzitter Liberaal Laren.

"Wij hebben gistermiddag al via onze website en sociale media afstand genomen van dit schotschrift. Daarnaast is dat bericht door Jacqueline Timmerman tijdens het politieke café in het Brinkhuis voor het publiek en haar collega-partijen nogmaals herhaald. Intussen hebben we informatie gekregen dat dit schotschrift op de distributie-afdeling van Sandd is gezien en vandaag in Laren zou worden verspreid. Intussen hebben wij Sandd hedenmorgen gevraagd deze verspreiding direct te stoppen." Tenslotte heeft Jacqueline Timmerman burgemeester Rinske Kruisinga gevraagd alles in het werk te stellen de schrijver van dit schotschrift te achterhalen. Vandaag doet Jacqueline tevens aangifte bij de politie.

"Wij betreuren het als Liberaal Laren dat soort agressieve brieven onder onze naam en ondertekend met een ‘verontruste burger’ worden verspreid. Hoewel de politiek open en eerlijk moet zijn, is het op de man en personen spelen ongepast en niet onze stijl", aldus de voorzitter.

Uit de krant