Christien Kuysters, directeur Papageno, en voorzitter Alex Oostvogel.
Christien Kuysters, directeur Papageno, en voorzitter Alex Oostvogel. Foto: PR

Cheque van 12,5 mille voor Papageno

Cultureel

LAREN - Papageno-directeur Christien Kuysters heeft namens het Papageno Huis een prachtige cheque van 12.500 euro in ontvangst mogen nemen.

Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) speelde vorig jaar - met Guus Meeuwis als gastartiest - op het eiland bij Rust Wat voor een uitverkochte tribune wat resulteerde in een opbrengst van 25.000 euro voor de twee goede doelen die door Lions Crailo worden ondersteund: Stichting Papageno en IMC Wereldschool. De opbrengst is over deze twee doelen verdeeld.
Voorzitter Alex Oostvogel dankte in zijn speech de sponsoren die het concert mogelijk maken en de vrijwillige inzet van de vele Lions. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat burgemeester Rinske Kruisinga de rol van haar voorganger als lid van het comité van aanbeveling overneemt. Zijn dankwoord werd aangevuld met woorden voor het AJO dat ook dit jaar - 22 juni - een hoofdrol zal spelen tijdens het concert. De jonge musici van dit orkest zijn een inspiratiebron voor de Papageno jongeren. De solistenrol is dit jaar voor bandoneonspeler Carel Kraayenhof.

Uit de krant