Heerlijk genieten van de paaslunch.
Heerlijk genieten van de paaslunch. Foto: Henk Mastwijk

Eerste senioren-paaslunch door Rotaryclub Laren-Blaricum geslaagd

Mensen

LAREN - Meer dan honderd vitale 75-plussers uit de BEL-gemeenten namen op de zaterdag voor Pasen deel aan de gratis paaslunch, die door Rotaryclub Laren-Blaricum in de aula van College de Brink werd gegeven.

Shantykoor De Speuijt trad op. Mevrouw Hecker-Schaap uit Laren raakte diep ontroerd door de muziek. Ze kent alle liedjes en neuriet zachtjes mee. Het koor werd anderhalf jaar geleden opgericht door Cees Bus en haar man - een bekende verschijning in Laren, want hij was meubelstoffeerder aan de Molenweg - was sinds de oprichting lid. Hij overleed negen maanden geleden en wordt vooral op dit soort hoogtijdagen erg gemist.

Een andere dame blijkt pas kort in Laren te wonen. Ze komt uit Deventer en wilde dichter bij de kinderen en kleinkinderen wonen. "Vandaag is een goede gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen", zegt ze. Toen ze 80 jaar oud werd moest ze haar zo geliefde vrijwilligerswerk als gastvrouw in het ziekenhuis neerleggen, omdat ze niet meer verzekerd was. Ze zoekt nu een wandelclub, die niet zulke heel lange afstanden loopt.

Een dame uit Blaricum is gekomen, omdat ze heeft gehoord over de schenking van de Rotary van vijf schapen aan de zorgboerderij en misschien krijgt ze vandaag de kans om daar iemand voor te bedanken. Zo zijn er volop verhalen die aan tafel verteld worden en de stemming blijft opperbest. Namens alle gasten neemt mevrouw Rie de Haas - hoe toepasselijk bij een paaslunch - het woord om de organisatoren hartelijk te bedanken voor de gezellige middag.

Natuurlijk worden er bij zo'n eerste keer ook foutjes gemaakt in de organisatie, maar die zijn leerzaam voor een volgende keer, want misschien wordt de paaslunch een jaarlijks terugkerende traditie. De spreekstalmeester Huub Zinkstok vertelt dat de tijd erop zit en dat één van de leermomenten is dat er volgende keer nummertjes worden uitgereikt bij de garderobe, want alle rollators blijken op elkaar te lijken en het is nog een hele tour om iedereen weer zijn eigen exemplaar te bezorgen. Bij de uitgang krijgt iedereen een handgeschreven kaart mee, een rolletje pepermunt en wat Paas-chocolade. De eerste paaslunch zit erop en was een groot succes.

De aula van College de Brink was mooi versierd en bij binnenkomst zong het shantykoor De Speuit al zeemansliederen.
Het team van College de Brink, kinderen en kleinkinderen van o.a. Rotaryleden poseren op de trap in de aula nadat zij een hartelijk applaus hebben gekregen.

Uit de krant