Laren probeerde het wel tegen Den Bosch, maar verloor op eigen veld met 2-1.
Laren probeerde het wel tegen Den Bosch, maar verloor op eigen veld met 2-1. Foto: Bob Awick

Hockeydames Laren verliezen beide topduels

Sport

LAREN - Het is nog maar de vraag of de hockeydames van Laren zich weten te plaatsen voor de play-offs voor het Nederlands kampioenschap. Door twee nederlagen tijdens het afgelopen paasweekeinde bezet Laren de vijfde plaats in de Hoofdklasse.

Overigens waren deze twee verliespartijen geen verrassing. Laren moest zaterdag en maandag aantreden tegen achtereenvolgens Den Bosch en Amsterdam, veruit de twee beste ploegen van het land en allebei al verzekerd van die play-offs.

In Laren was Den Bosch zaterdag met 2-1 te sterk. De Brabanders evenaarden daarmee hun record van 48 competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag. Wel was het doelpunt van Josien Galama het 1500ste doelpunt voor Laren in de reguliere Hoofdklasse-competitie.

Maandag ging Laren met 2-0 onderuit bij koploper Amsterdam. Die stand stond al tijdens de rust op het scorebord. 

Laren staat nu vijfde in de competitie. Alleen de beste vier teams plaatsen zich voor de play-offs. Het verschil met de nummers 3 en 4, Oranje-Rood en SCHC, is met nog vijf wedstrijden te spelen minimaal.

In de strijd tegen degradatie boekte Huizen maandag een belangrijke zege. Want terwijl directe concurrenten Groningen en Nijmegen verloren, won de promovendus met 0-1 bij Bloemendaal. Gitte Michels maakte het enige doelpunt. Huizen staat nu met acht punten in totaal drie punten boven de twee onderste teams.

Uit de krant