Singer Laren krijgt de omvangrijke kunstcollectie van Els en Jaap Blokker | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Singer Laren krijgt de omvangrijke kunstcollectie van Els en Jaap Blokker

Jan Sluijters, Café de Nuit, Parijs 1906, 92 x 62,5 cm, Singer Laren, schenking Collectie Nardinc
Jan Sluijters, Café de Nuit, Parijs 1906, 92 x 62,5 cm, Singer Laren, schenking Collectie Nardinc (Foto: Singer Laren, schenking Collectie Nardinc)

LAREN - Een droom voor Singer Laren komt uit. Het museum krijgt de ruim honderd kunstwerken die weduwe Els Blokker samen met echtgenoot Jaap heeft opgebouwd. "De collectie hoort bij Laren", zegt Els Blokker.

Jan Rudolph de Lorm, museumdirecteur Singer Laren: "Dankzij de schenking van Els Blokker kunnen wij permanent het ontstaan en de bloei van het Nederlands modernisme aan het publiek laten zien." Singer Laren ontvangt de Collectie Nardinc van kunstverzamelaar Els Blokker-Verwer (1947). Het gaat om een omvangrijke schenking, die de gehele privé-collectie kunstwerken van Els en Jaap Blokker omvat.

Rode draad in de collectie is het werk van Jan Sluijters aangevuld met tijdgenoten als Leo Gestel, Kees van Dongen, Ferdinand Hart Nibbrig, Theo van Rysselberghe, Piet van der Hem, Jan en Charley Toorop, Kees Maks, Dick Ket en Carel Willink en bestaat uit ruim honderd schilderijen en werken op papier.

De Collectie Nardinc biedt een museaal overzicht van het Nederlands modernisme in de eerste helft van de 20ste eeuw en sluit naadloos aan bij de oorspronkelijke Singer verzameling, waarin de nadruk ligt op het Nederlands impressionisme. Om het publiek permanent van de collectie te kunnen laten genieten, stelt Els Blokker Singer Laren in de gelegenheid om het museum uit te breiden met een aantal nieuwe museumzalen in de nog te bouwen Nardinc vleugel. Het streven is de Nardinc vleugel van 400 m2 eind 2020 te openen voor het publiek. In de vleugel is de Collectie Nardinc permanent in wisselende presentaties te zien.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>