Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Afscheid van hockeylegende én clubicoon Joyce Sombroek - Laren verliest met 0-4 van Oranje Rood - Geen play-off ticket

Sport

LAREN - Hockeyster Joyce Sombroek heeft vanmiddag haar laatste officiële wedstrijd voor LMHC gespeeld. Het werd echter geen uitbundig feestje; op eigen terrein verloren de dames met dikke cijfers van Oranje Rood (0-4). Een flinke kater dus voor de hockeysters.

Het was een wedstrijd die echt ergens om ging, want voor beide teams stond het laatste play-off ticket voor het Landskampioenschap op het spel, maar dat gaat nu helaas aan de neus van LMHC voorbij

Beste keepster

Desondanks is LMHC trots dat Sombroek negen jaar het doel van de hockeyclub verdedigd heeft. "Ze is niet alleen de beste keepster die Nederland ooit gekend heeft, maar ook nog eens een heel mooi en warm mens. We zullen Joyce enorm missen en hopen haar nog regelmatig op onze club te zien", aldus een woordvoerder van de club. Karlijn Adank wordt volgend seizoen haar opvolgster in het doel van Laren.

Joyce Sombroek was keepster van het Nederlands elftal van 2010 tot 2017 en tweevoudig Wereldkeepster van het Jaar (2014 en 2015). In 2011 werd ze Europees kampioen en won ze de Champions Trophy. In 2012 behaalde ze een Olympische gouden medaille. In 2014 werd ze in Den Haag Wereldkampioen zonder één doelpunt tegen te krijgen! Tot slot won ze een eervolle zilveren medaille op de Olympische Spelen in 2016.

Uit de krant