V.l.n.r.: Peter Calis (LB), Karin van Hunnik (LB), formateur Leo Janssen  en Ton Stam (VVD).
V.l.n.r.: Peter Calis (LB), Karin van Hunnik (LB), formateur Leo Janssen en Ton Stam (VVD). Foto: PR

Ook Laren heeft weer een college

Politiek

LAREN - Larens Behoud en VVD hebben zojuist het coalitieakkoord 2018-2022: 'Gemeente Laren, zelfstandig & kwalitatief: dichtbij de burger’ getekend. Het nieuwe college bestaat uit drie wethouders: Peter Calis en Karin van Hunnik, beiden Larens Behoud, en Ton Stam namens de VVD.

Hun portefeuilles zijn verdeeld over financiën (Peter Calis, 1,0 fte), sociaal domein en cultuur (Karin van Hunnik 0,6 fte) en ruimtelijke ordening (Ton Stam, 0,8 fte). Het nieuwe college wordt beëdigd in een extra raadsvergadering op 9 mei om 20.00 uur aanstaande. Dan zal ook het coalitieakkoord worden voorgelegd aan de raad.
Karin van Hunnik laat weten heel veel zin in de job te hebben. Al had de nummer 2 op Larens Behoud-verkiezingslijst niet verwacht er een wethouderschap aan over te houden. "Ik heb er wel meteen hard aan getrokken in verband met de juridische kwestie aangaande de arhi-procedure", zegt zij. Ton Stam (VVD) meldt dat het akkoord in pais en vree is gesloten. Er waren geen breekpunten, maar er is flink ingezet op veiligheid, het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP), het centrumplan, de woonvisie en de sportnota. "We hebben elkaar gevonden op belangrijke punten." Dat Larens Behoud ook de komende vier jaar met VVD verder wil noemt Stam een "plezierig cadeautje". En tot slot een reactie van Peter Calis: "Ik ben vereerd als Larense zoon om in het college te zitten en hoop met heel mijn hart dat we als gemeentebestuur het verschil kunnen maken bij Provincie en Parlement voor de blijvende zelfstandigheid van Laren."

Uit de krant