Afbeelding
Advertentie

Trespa®-platen bij Kunststofplatenshop.be

Bedrijven

Het merk Trespa®
Dit, van oorsprong, Nederlands bedrijf is wereldmarktleider als het gaat om High Pressure Laminate (HPL) platen. Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw is deze fabrikant al bezig met het ontwikkelen van een eigen lijn. Het aanbod in HPL-platen vind je dan ook nergens zo uitgebreid als hier. 

Een stukje historie 
Het bedrijf Thermopol begint in 1960 met de productie van HPL-platen. Dit leidt al snel tot succes en in 1963 ontwikkelt men de Trespa®-plaat. Deze plaat onderscheidt zich, tot op de dag van vandaag, van andere HPL-platen door zijn zeer hoogstaande kwaliteit. Als snel wordt de merknaam ook de bedrijfsnaam en dit bedrijf is nog steeds de absolute marktleider. 

De productie 
Aan de basis van de productie van Trespa®-platen staan twee materialen: kraftpapier en houtvezels. Deze worden geïmpregneerd met een hars en samengeperst tot een zeer dichte kernlaag. Vervolgens worden de toplagen gemaakt. Dit kan een decorpapier zijn met een bepaalde kleur, of een decorfolie met een dessin. Deze worden eveneens geïmpregneerd en samengeperst. Tenslotte worden de toplagen samen met kernlaag samengeperst tot een Trespa®-plaat. 

Productlijnen 
Het zeer uitgebreide assortiment is terug te voeren tot vier productlijnen: Meteon, Izeon, Athlon en Virtuon. De platen worden geleverd in twee soorten diktes: zes en acht millimeter. Beide diktes zijn leverbaar in diverse kleuren en afmetingen. De grootste afmeting is 305 bij 153 centimeter. 

Eigenschappen 
Trespa®-platen zijn onbuigzaam en keihard. Pas bij het uitoefenen van extreme druk of puntbelasting zullen de platen beschadigd raken. Door de keiharde toplaag zijn de platen zeer krasbestendig en is vuil gemakkelijk te verwijderen. Ook graffiti of een ander soort verf hecht zich moeilijk aan deze platen. Je kunt daarom gerust stellen dat Trespa®-platen zeer vandalismebestendig zijn. 

Het verschil tussen 'gewone' HPL-platen en Trespa®-platen 
Het belangrijkste verschil tussen 'gewone' HPL-platen en Trespa®-platen is de kwaliteit. Geen enkel bedrijf slaagt erin platen van een betere kwaliteit te maken dan Trespa®. Een andere belangrijk verschil is het grote en diverse aanbod van Trespa®-platen. Daarmee onderscheiden deze HPL-platen zich van de concurrentie. 

Toepassingen 
Door hun stevigheid, hardheid en grote weersbestendigheid worden Trespa®-platen veelvuldig toegepast als onderhoudsvrije gevelbekleding. Daarnaast worden deze platen zeer vaak gebruikt als reclamebord bij diverse sportverenigingen. De borden zijn onderhoudsvrij en kunnen tegen een stootje. Ze zijn zelfs bestand tegen ijshockeypucks. In de interieurbouw worden Trespla®-platen van Kunststofplatenshop.be meestal gebruikt als afwerkingsmateriaal. Dit gebeurt bijvoorbeeld in keukens, laboratoria en ziekenhuizen.

Uit de krant