[advertorial]Mondhygiëniste Chantal Bakker start praktijk aan Schapendrift nummer 8 | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Chantal Bakker in haar praktijk aan de Schapendrift.
Chantal Bakker in haar praktijk aan de Schapendrift. (Foto: Bob Awick)
advertorial

Mondhygiëniste Chantal Bakker start praktijk aan Schapendrift nummer 8

  Bedrijven

LAREN - Het rijtje winkels aan de Schapendrift krijgt een kwaliteitsimpuls nu mondhygiëniste Chantal Bakker (34) uit Naarden in de wijk waar haar ouders opgroeiden en haar schoonouders wonen een eigen praktijk gaat starten.

Ze heeft het pand op nummer 8 - waar jarenlang kapperszaak Venema zat - door vaklui laten opknappen. De ruimte is niet groot, beaamt ook Bakker, maar met op maat gemaakte kasten en een balie heeft de aannemer het zo weten te fiksen dat er voldoende ruimte is voor twee behandelkamers, een sfeervolle wachtkamer en een moderne sterilisatieruimte voor alle benodigde instrumenten. "Dit is écht mijn grote trots", zegt ze uit de grond van haar hart.

Beroepskeuzetest
Bakker koos voor dit vertrouwensberoep na het maken van een beroepskeuzetest. Ze ging de hbo-studie mondzorgkunde volgen, behaalde haar bachelor en verdiende daarmee de beschermde titel van mondhygiëniste. Ondertussen liep ze stage in Zuid-Afrika, werkte ze voor de Koninklijke Marine ("daar heb ik geleerd wat een hygiëneprotocol inhoudt") en heeft ondertussen tien jaar werkervaring als mondhygiëniste. Ook werkte ze als preventie- en tandartsassistentie. "Ik heb het vak dus letterlijk stap voor stap geleerd. Heb ook alle behandelingen ondergaan. Op één na: het boren en vullen van gaatjes. Ik heb er nog nooit eentje gehad."

Bedrijfsplan
Toen ze eerder dit jaar van haar werkgeefster een praktijk ter overname kreeg aangeboden, begon het bij Bakker te kriebelen om als zelfstandige aan de slag te gaan. Met haar aantekeningen op een kladje ging ze naar de bank. Daar kreeg ze het advies: 'Giet een en ander in een bedrijfsplan en dan komt het voor de bakker.' Zo gezegd, zo gedaan en zie hier het resultaat. In de praktijk wil Bakker haar cliënten aan een goede mondgezondheid helpen. Ze werkt met EMS Dental, ultrasone apparatuur waarmee met geluid 'geschoten' wordt op tandsteen. "Daar merk en voel je niets van. Het enige dat mensen kunnen ervaren is kougevoeligheid. Aansluitend loop ik het gebit na met een haakje." Voordeel van EMS Dental is dat de werkzaamheden minder tijd vergen. "En hoe beter de mensen hun tanden verzorgen, hoe korter ik bezig ben." Het wettelijke 5-minutentarief voor mondhygiënisten is 12,39 euro. Gemiddeld is Bakker 30 tot 35 minuten bezig.
Grote voordeel van mondhygiëniste Bakker is dat zij ook 's avonds en op zaterdag werkt. "Ik heb een logisch vak, maar wel het mooiste ter wereld." Bakker heeft ook ervaring met angstpatiënten en mensen met het downsyndroom. "Bij mij in de stoel is de lach belangrijk en daarbij zeg ik wat ik doe en doe ik wat ik zeg."

Mondhygiënepraktijk Schapendrift is te bereiken via telefoonnummer 035-6400800.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>