[advertorial]De Garage: eyecatcher in Oude Dorp Blaricum | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het team van De Garage. V.l..n.r.: Jacques Walch, Anne-Claire Winkelhagen en Joost Wester.
Het team van De Garage. V.l..n.r.: Jacques Walch, Anne-Claire Winkelhagen en Joost Wester. (Foto: Bob Awick)
advertorial

De Garage: eyecatcher in Oude Dorp Blaricum

  Bedrijven

BLARICUM - "We hebben het een soort van willen teruggeven aan het dorp", zegt een trotse Anne-Claire Winkelhagen, eigenares van Clairz Interior Design, over De Garage aan de Torenlaan 12D. Hier is niet alleen haar bedrijf gevestigd, maar ook de vierde vestiging van Voorma en Walch Makelaars in het Gooi, waarvan Blaricummer Joost Wester de directeur is.

Afgelopen donderdag opende binnenhuisarchitect Jan des Bouvrie - zoals Wester het noemt - 'het mooiste kantoorpand van Nederland'.
Wester (62) is het dagelijkse aanspreekpunt van De Garage. Hij werkte daarvoor zeventien jaar als zelfstandig makelaar en was toe aan een nieuwe uitdaging. Hij koopt en verkoopt woningen in elke prijsklasse en kent Blaricum en Laren op zijn duimpje. "Het is een voorrecht om hier te mogen wonen en werken. Lekker knallen!"

Schouwplek
Het idee om beide bedrijven samen te voegen, kwam van Jacques Walch. Hij benaderde Anne-Claire Winkelhagen, die vier jaar geleden van Amsterdam naar Blaricum verhuisde. En zij zocht juist op dat moment voor haar bedrijf aan huis een schouwplek. Voor Anne-Claire kwam een droom uit, want: "Toen ik hier kwam wonen, was ik direct gecharmeerd van dit pand en zag er potentie in. Door nu de bedrijven te bundelen, kunnen we vanuit één locatie onze klanten bedienen, maar we zijn niet per se aan elkaar verbonden."

Inspiratieplek
Anne-Claire Winkelhagen startte veertien jaar geleden als ontwerper. Ze heeft acht jaar lang een zaak gehad in Amsterdam-Zuid, waar ook een groot deel van haar klandizie woont. Van De Garage heeft ze een inspiratieplek gemaakt. Daar is wel een flink verbouwing aan vooraf gegaan. De gevel van de voormalige Peugeot/Talbot-garage van de familie Keijer is vervangen en binnen is een extra stalen pui geplaatst waardoor een afgesloten ruimte is gecreëerd voor belangrijke momenten, zoals het afsluiten van privé-aktes, of als vergaderplek. De roldeur van de autogarage is vervangen door een grote vouwpui, waardoor de ruimte ook nog eens multifunctioneel wordt. "Het kan zomaar zijn dat hier binnenkort de nieuwste BMW geparkeerd staat. Daarover hebben we afspraken gemaakt met BMW-dealer Van Poelgeest", zegt Anne-Claire serieus.

Goed luisteren
De Blaricumse Winkelhagen ontwerpt en realiseert voor bedrijven (Talpa, SBS en BlueCircle) en particulieren. "Die mix heb ik nodig en houd me scherp." Haar stijl is warm en eclectisch chic. Daarbij gebruikt ze pure kleuren en materialen. "Ik probeer de spanning op te zoeken en te verrassen. Van de trends en mode ben ik niet; ik wil veel meer meegaan in de nuance en gebruik graag tijdloze materialen als marmer, staal en hout." Winkelhagen gaat altijd uit van de wensen van haar klanten. "Net als in de makelaardij zul je goed moeten luisteren. Meekijken met de bewoners en ervoor zorgen dat elk huis een bij hen passende signatuur krijgt. Ik hoef er namelijk niet te wonen", besluit ze.

Iedereen kan vrijblijvend bij De Garage aan de Torenlaan 12D binnenlopen. Open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>