Foto: PR

Blaricumse Lantaarntjes maken het Gooise dorp nog sprookjesachtiger

  Bedrijven

BLARICUM - De 35 ornamenten naar ontwerp van architect Djelko van Es hangen verspreid in de bomen door het Oude Dorp. De Blaricumse Lantaarn is een uitwerking van het gemeentewapen van de gemeente Blaricum. Dit schild met drie korenbloemen is uitgevoerd in 2D en de lantaarns zijn een uitwerking van dit schild in 3D.

Van Es maakte belangeloos het ontwerp van Het Blaricums Lantaarntje. De feestverlichting heeft hiermee een karakter dat bij Blaricum past: simpel, chic en tijdloos. Vorig jaar hebben vijf prototypen van de lantaarns in de bomen gehangen. Afgelopen voorjaar is er vervolgens nog iets aan de lantaarns gesleuteld en deze week zijn alle lantaarns opgehangen.

China
Een consumentenversie is er nog niet. Daarvoor zijn Van Es en onderneemster Marieke Ton naar de fabriek geweest, maar het is niet gelukt een betaalbaar ontwerp te maken. Hiermee is het niet van de baan, laat Ton weten, maar: "We hebben nu de weg naar China te maken, het staat op de rol."

Garantie
De Blaricumse Ondernemers Vereniging (BOV) is er trots op dat - na jaren van magere feestverlichting in het centrum van Blaricum - de komende tien jaar goede feestverlichting gegarandeerd is. Ton: "Vorig jaar zijn in een paar maanden tijd geweldige sponsors gevonden. Zo mooi om te zien dat met een goed plan mensen bereid zijn mee te werken. De grootste sponsor is de Stichting Promotie Blaricum. Die heeft de helft van het benodigde bedrag van 70.000 euro gedoneerd. Ook de donatie van de gemeente is onmisbaar. Zij staat garant voor de jaarlijkse onderhoudskosten, zodat deze feestverlichting gegarandeerd tien jaar kan branden."

Het winkelcentrum in de Bijvanck wordt ook voorzien van feestverlichting; de bomen worden verlicht en langs de gevels komen prachtige guirlandes met lampjes en gevelornamenten. "Samen met de 45 leilinden en vijftien grote bomen die in het Oude Dorp verlicht worden, zal Blaricum sfeervol verlicht zijn de aankomende jaren."

Meer berichten