[advertorial]Bistrôt Chapeau brengt klassieke Franse keuken 2.0 naar Blaricum | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Gezellig tafelen bij Bistrôt Chapeau.
Gezellig tafelen bij Bistrôt Chapeau. (Foto: Bob Awick)
advertorial

Bistrôt Chapeau brengt klassieke Franse keuken 2.0 naar Blaricum

  Bedrijven

BLARICUM - Na een ingrijpende restyling van het restaurant opende eind oktober Bistrôt Chapeau zijn deuren in de dorpskern van Blaricum. In het voormalige pand van Da Bruno, aan de Huizerweg 1, heeft de Italiaanse trattoria plaats gemaakt voor de klassieke Franse keuken.

Aan het roer van Chapeau staan Michèle en Nicky Quarz, twee jonge mensen die het vak leerden op het allerhoogste niveau en nu vol enthousiasme van start gaan in Blaricum. "Vanaf dag één kunnen we vol aan de bak", glimlacht Michèle (27). "Alleen donderdagavond zaten we niet vol; er was nog één tafeltje voor twee vrij."

Vonk
Chef-kok Nicky Quarz (36) werkte onder Robert Kranenborg en stond als souschef in de keuken bij Jonnie Boer. Michèle werkte bij De Librije in de bediening en ontwikkelde een passie voor kaas en wijn. Het was bij dit toprestaurant in Zwolle waar de vonk oversloeg en waar zij besloten hun liefde te delen, maar ook hun passie voor de gastronomie en de Franse keuken.
In Blaricum zetten zij hun kennis en passie in voor een eigentijdse Franse bistrôt zonder sterallures. "We willen niet koken voor de culinaire gidsen. Wat voor ons telt is dat de gasten genieten van de sfeer en kwaliteit die wij bij Chapeau willen neerzetten", zegt sommelier Michèle.

Onberispelijk
Dat zij beiden wel aan de top hebben gewerkt klinkt door in het restaurant. De keuken is onberispelijk, alles is perfect bereid en fraai gepresenteerd. Er is aandacht voor comfortabele stoelen, mooi gedekte tafels en goed glaswerk. "We willen het laagdrempelig houden, maar alles moet wel heel goed zijn", aldus chef Nicky. "We zoeken naar de oorsprong van de Franse keuken, met mooie rijke smaken en sauzen, en vertalen dat naar de hedendaagse tijd." Trots is hij op zijn bouillabaisse, die hij maakt volgens het klassieke recept dat de grote chef Kranenborg hem toevertrouwde. Om te delen is er een côte de boeuf voor 2 personen: leuk, maar vooral lekker. Michèle en Nicky hebben het persoonlijke contact hoog in het vaandel staan. Wanneer mogelijk wil Nicky zijn gasten graag persoonlijk begroeten en zijn creaties toelichten, terwijl Michèle als sommelier wijnadvies geeft, maar ook aan tafel komt met een kaaswagen waarbij een keuze gemaakt kan worden uit een prachtig assortiment bijzondere kazen.

Chapeau-moment
Bistrôt Chapeau - 'de Franse keuken 2.0', zoals Michèle het noemt - is zes dagen per week vanaf 11.00 uur geopend. Een kopje koffie met croissant, een lichte lunch, een uitstekend diner of gewoon een mooi glas wijn met een klein hapje: ieder moment van de dag is er wel een Chapeau-moment. De menukaart biedt een gevarieerde keuze en alles op de kaart is de gehele dag doorlopend te bestellen. Daarnaast is er altijd een Menu de Marché, een wisselend 3-gangenmenu voor de vaste prijs van 34,50 euro.

Kerst
Bistrôt Chapeau is ook beide kerstdagen geopend. Zowel voor lunch als diner. De komst van Bistrôt Chapeau is niet onopgemerkt gebleven, het restaurant is vaak volgeboekt. Om teleurstelling te voorkomen is het aan te raden om vooraf uw tafel te reserveren. Dit kan telefonisch op nummer 035-5315693 of online via www.chapeaublaricum.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>