Robin Koelewijn (l) en Marc van der Sluijs.
Robin Koelewijn (l) en Marc van der Sluijs.
advertorial

Fysiotherapie Eemnes wisselt na 40 jaar van eigenaar

  Bedrijven

EEMNES - Na veertig jaar heeft Marc van der Sluijs (67) Fysiotherapie Eemnes overgedragen aan een jongere generatie. "Ik wil het wat rustiger aan doen", licht hij zijn afscheid toe. "De ontwikkelingen in de gezondheidszorg zijn best belastend." Sinds 1 januari jongstleden mag Robin Koelewijn (24) zich eigenaar noemen van deze goedlopende praktijk aan de Braadkamp 1b in het hart van Eemnes.

In februari 1978 kreeg Marc van der Sluijs via zijn oude huisarts de tip dat hij als fysiotherapeut, met specialisatie sportfysiotherapie, een praktijk aan de Hasselaarlaan 18 in Eemnes kon overnemen. "Ik werkte toen nog in Arnhem en omgeving", aldus de in Blaricum geboren sportfanaat. "Ik ben in de Hasselaarlaan begonnen in een ruimte onderin een woning."

In 1990 verhuisde hij met Fysiotherapie Eemnes naar de huidige locatie, zij het nog in een qua afmetingen bescheiden zaal van vijftig vierkante meter. Hij trok tevens zijn eerste assistent aan. Geleidelijk aan kon hij de groeiende praktijk met een drietal verbouwingen uitbreiden; eerst in 1999, daarna in 2005 en het laatst in 2009. Sindsdien staan er tal van toestellen en apparatuur op een totale oppervlakte van niet minder dan 265 vierkante meter.
In januari 2005, inmiddels veertien jaar geleden, trad Eveline Smits in dienst als assistent. Gezamenlijk verstevigde het duo de praktijk met haar twee afdelingen: fysiotherapie en medische training, waar nu wekelijks ongeveer honderd patiënten en pakweg eenzelfde aantal sporters binnenlopen en waar ze maximale aandacht en begeleiding mogen en kunnen verwachten.
Van maandag tot zaterdag opent Fysiotherapie Eemnes de deuren van ’s morgens acht uur tot sluiting rond vijf uur, en maandag en donderdag zelfs pas om negen uur ’s avonds. De nieuwe eigenaar heeft daarnaast de zaterdag (van 9.00 tot 14.00 uur) toegevoegd, en dat blijkt nu al een succes.
Op zaterdag 9 februari vindt er van 14.00 tot 16.00 uur in Restaurant Eemland in Eemnes een receptie plaats. Iedereen die de praktijk een warm hart toedraagt, is van harte welkom om afscheid te nemen van Marc van der Sluijs en om kennis te maken met Robin Koelewijn. Overigens zal Van der Sluijs niet helemaal verdwijnen uit de praktijk; hij blijft op woensdag beschikbaar voor een behandeling met acupunctuur én hij wil zijn jeugdige opvolger helpen met de beste voortzetting van Fysiotherapie Eemnes.

Informatie: telefoon 035-5382390.

Meer berichten