Gordon met enkele medewerkers bij Blushing Blaricum.
Gordon met enkele medewerkers bij Blushing Blaricum. (Foto: Bob Awick)
advertorial

Gordon supertrots op zijn 5-jarige paradepaardje Blushing Blaricum

  Bedrijven

BLARICUM - Blushing Blaricum, de hippe healthy food- en koffie/theesalon aan de Huizerweg 4, bestaat vijf jaar. Gordon Heuckeroth (50) is er trots op dat zijn concept - ontstaan in Kaapstad waar ze al zo veel verder zijn qua healthfood - zo'n succes is. "Maar eerst wilde ik een tosti-tent beginnen", lacht de man die al 26 jaar in Blaricum woont en bij wie het ondernemen in het bloed zit ("dat heb ik van mijn vader").

"Ik hou van Blaricum", zegt hij. "In het begin kreeg ik veel commentaar. Blushing zou binnen een jaar weg zijn. Maar we zitten op een triple A-locatie en ik mag me gelukkig prijzen dat ik naast Albert Heijn zit." Hij geeft toe dat de band met verschillende partijen niet altijd even goed is geweest. "Bij het aanvragen van vergunningen stuit je altijd op weerstand en ik ben ook kwaad weggelopen. Dat had ik natuurlijk beter niet kunnen doen, want met dialoog bereik je meer. Gelukkig is er weinig tot geen overlast en is er nu sprake van begrip."

Populair
Gordon werd jaren geleden op slag verliefd op het leegstaande bankgebouw. "Niemand had het vermoeden dat er een horecavergunning op zat, maar binnen drie maanden had ik een vergunning." Voor de verbouwing schakelde hij Monique des Bouvrie van Het Arsenaal in, maar hield zelf ook een vinger in de pap. "Alle invloeden van steden en landen die ik heb bezocht, zoals Kaapstad, Amerika en Marokko, komen terug in het restaurant." Ook het fotobehang is immens populair bij de gasten.

'Gordon kijken'
Bij Blushing Blaricum - een florerend en gezond bedrijf - heeft het vanaf dag één storm gelopen. Veel mensen kwamen allemaal 'Gordon kijken'. "In het weekend werd het dorp écht overspoeld. Je pikte ze er zo uit: vrouwen met een pittig kort en rood kapsel in een bloemetjeslegging", lacht de Blaricummer, die na een jaar een tweede filiaal in Amsterdam opende, zijn tanden bloot. En weer later ook aan de Rotterdamse Coolsingel, maar dat heeft hij - wegens minder succes - moeten sluiten. "Ik heb het nog wel redelijk kunnen verkopen."

Coffee to go
Nog altijd ontbijt Gordon dagelijks bij de Blaricumse vestiging en is hij immer zeer betrokken. Dan ziet hij dat mensen niet alleen 'coffee to go' komen halen, maar dat zzp'ers er werken of afspreken. Daarnaast houdt hij qua food nog altijd vast aan het vertrouwde concept: minder suiker en weinig koolhydraten. Heukeroth is supertrots op zijn bedrijven (onlangs opende hij in Amsterdam ook een hamburgertent, red.). "Ik heb mijn zangcarrière ervoor opgegeven; dat was wel een pijnlijke keuze."

Feest
Op 5, 6 en 7 juli krijgen klanten hun tweede kopje koffie gratis en op 6 juli is het tussen 17.00 en 21.00 uur feest voor genodigden en vaste gasten met optredens van Trijntje Oosterhuis, Mart Hoogkamer en DJ Barry Fest.

Meer berichten