Kappers Sander van Dalen en Jack Strijd, ook wel Snelle Jack, van kapsalon Le Papillon.
Kappers Sander van Dalen en Jack Strijd, ook wel Snelle Jack, van kapsalon Le Papillon. (Foto: Bob Awick)
advertorial

Snelle Jack heeft eigen hoekje in kapsalon Le Papillon

  Bedrijven

door Astrid Maas

LAREN In kapsalon Le Papillon heeft Snelle Jack sinds 2 oktober een eigen hoekje om heren te knippen.

Snelle Jack is herenkapper Jack Strijd en kent Sander van Dalen, eigenaar van kapsalon Le Papillon, al zo'n dertig jaar. "Vroeger waren we buren en was ik bevriend met zijn broer. Sander begon met zijn kapperszaak in Laren en heeft mij gebeld met de vraag of ik bij hem als herenkapper bij zijn kapperszaak Modz Kappers in Eemnes wilde komen werken. Sander werkte wisselend in Laren en Eemnes."

Droom waarmaken 

Sander: "Ik kon de zaak na vier jaar verkopen en toen werd het Kapsalon Zo!. Jack is daar blijven werken, maar na twaalf jaar wilde hij zijn droom waarmaken om voor zichzelf te beginnen en vroeg of hij in mijn kapsalon een stoel kon huren. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Jack werkt nu bij mij als zzp'er met zijn eigen stoel, prijzen en klantenkring. We zijn de eerste kapsalon in Laren die een stoel verhuurt aan zelfstandige ondernemers. Als andere kappers geïnteresseerd zijn om ook als zzp'er hier te komen werken, kunnen ze altijd contact met me opnemen."

Vakkundigheid

Hoe kom je eigenlijk aan de naam 'Snelle Jack'? "Die is ontstaan omdat ik met mijn vakkundigheid een klant in 10 minuten kan knippen. Heren willen snel weer buiten staan", vertelt een lachende Jack. "Ik knip ook al twintig jaar elke week gedetineerden in een gevangenis en heb daar veel ervaring opgebouwd in verschillende soorten haar, zoals krullen, Chinees- en kroeshaar. Bij mij kun je uitsluitend zonder afspraak geknipt worden. Daarnaast heb ik ook zeer gunstige prijzen. Wat ik geweldig vind, is dat veel van mijn klanten uit Eemnes naar Laren komen. Dat zegt wel iets over mijn vakbekwaamheid en natuurlijk komen ze ook voor de gezelligheid." Snelle Jack werkt op woensdag en donderdag van 12.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur.

Sociale functie

In Kapsalon Le Papillon zijn de andere stoelen natuurlijk voor dames, heren en kinderen die voor Sander en Rochelle komen. "We staan altijd voor iedereen klaar en vinden ook dat we een sociale functie hebben." Sander knipt soms ook bij klanten thuis. "Dat geeft mij altijd een goed gevoel. Kinderen komen hier graag en krijgen korting op de woensdag en vrijdag vanaf 13.00 uur. Een andere service is dat je bij ons online een afspraak kunt maken."

Kapsalon Le Papillon, Schapendrift 6, Laren, 035-531 25 00, www.lepapillon.nl.

Meer berichten