<p>Tandarts Irene Koelewijn-Blotenburg in haar praktijk Mondzorg Irene.</p>

Tandarts Irene Koelewijn-Blotenburg in haar praktijk Mondzorg Irene.

(

Foto: Bob Awick

)

Complete mondverzorging met aandacht bij Mondzorg Irene

  Bedrijven

EEMNES Mondzorg Irene biedt een complete mondverzorging aan voor het hele gezin met persoonlijke aandacht en kwaliteit.

Tandarts Irene Koelewijn-Blotenburg is vanaf 1 februari de trotse eigenaar van praktijk Mondzorg Irene in Eemnes. “Rond mijn zeventiende moest ik vaak naar de tandarts voor vullingen. Gelukkig had ik een leuke tandarts. Hij legde me uit wat hij deed en betrok me bij de behandelingen. Ik vond dat heel interessant en ik werk heel graag met mijn handen, dus zo kwam ik op het idee om tandarts te worden.”

Eigen praktijk
“In 2016 ben ik afgestudeerd en heb vier jaar als zzp’er gewerkt bij verschillende tandartspraktijken. Maar ik wilde graag een eigen praktijk en ben gaan kijken wat de mogelijkheden waren. Toevallig kwam ik in november vorig jaar een bericht tegen dat tandartspraktijk Versfelt ging stoppen. Ik ben langsgegaan en ik had meteen het gevoel dat het echt iets voor mij was.”

Irene heeft de praktijk opgeknapt met een groene huisstijl. “Groen zorgt voor een frisse uitstraling en we hebben nu ook de modernste apparatuur. Bij ons in de praktijk heb je altijd persoonlijk contact en ben je geen nummer. Ik heb eerst een gesprek met een patiënt en ik onthou altijd wat we besproken hebben.”

Feestje
“Voor mij is het belangrijk dat jong en oud zich hier prettig voelen en dat we toegankelijk zijn. Vandaar ook de naam Mondzorg Irene. Kinderen vinden het superleuk om hier te komen. We maken er een feestje van, leggen duidelijk uit wat we gaan doen en na de behandeling krijgen ze een cadeautje.”

Bij Mondzorg Irene kun je terecht voor periodiek mondonderzoek, controle van vullingen, ontstoken tandvlees, parodontitis, kronen, inlays en bruggen, wortelkanaalbehandeling, tandenknarsen, slijtage, bleken en facings. “Ik werk samen met assistentes Alenka en Corinne en vanaf oktober met Roxanne, die mondhygiëniste is.”

Extra ondersteuning
“Roxanne is voor mij een extra ondersteuning, zodat ik nog meer aandacht kan besteden aan een patiënt. Ze verzorgt het gebit, haalt tandsteen weg en kan tandbederf en parodontitis voorkomen. Parodontitis is een ernstige vorm van ontstoken tandvlees dat tussen je tanden of kiezen zit. Als je regelmatig langsgaat bij Roxanne om je gebit te controleren en te reinigen, kan dat worden voorkomen.”

Irene vertelt vol enthousiasme dat ze het leukste en mooiste beroep van de wereld heeft. “Je kunt mensen helpen met hun problemen, want tandheelkunde is meer dan alleen controles en gaatjes vullen. Ik kan een patiënt blij maken met een mooi gebit en als ze dan met een glimlach op straat staan, geeft mij dat een goed gevoel.”

Mondzorg Irene zit aan de Braadkamp 1 in Eemnes, 035-531 5291. Nieuwe patiënten kunnen zich online aanmelden via www.mondzorgirene.nl; op de site staat ook meer informatie.

Meer berichten