Ook McDonald's mag zichzelf 'Smaakmaker' noemen. (Foto: Bastiaan Miché)
Ook McDonald's mag zichzelf 'Smaakmaker' noemen. (Foto: Bastiaan Miché)

Vijf werkgevers in ‘t Gooi zijn ‘Smaakmaker’

Bedrijven

BEL - Vijf werkgevers in ‘t Gooi en Vechtstreek zijn deze week benoemd tot zogenaamde ‘Smaakmaker’; werkgevers die zich hebben ingezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen of te houden. 

Tijdens een digitale borrel kregen zij uit handen van wethouders Annette Wolthers (Hilversum) en Rosalie van Rijn (Wijdemeren) hun gloednieuwe predicaat. Het gaat om McDonalds, SIGHT Landscaping, B2C Europe, Jumbo van de Bunt en Iron Man.

Dit vijftal heeft zich, aldus de Regio Gooi en Vechtstreek, de afgelopen tijd hard gemaakt voor inclusief werkgeverschap. “Alle vijf de werkgevers worden geroemd om hun betrokkenheid en bereidheid te kijken naar wat werknemers wel kunnen in plaats van te kijken naar beperkingen. Deze werkgevers zetten net dat ene stapje meer. Zij bieden werknemers een uitstekende vorm van begeleiding, zijn gericht op ontwikkeling en denken graag in oplossingen.”

Inwoners uit de regio, die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, komen in veel gevallen lastig aan een (nieuwe) baan. “Het is daarom van extra belang dat er werkgevers in onze regio zijn die waarde hechten aan inclusief werkgeverschap en ook voor henzelf de voordelen daarvan zien.” 

Zo benoemen werkgevers vaak dat het hele bedrijf profiteert van de voldoening die het geeft als iemand goed op zijn plek zit en zich verder kan ontwikkelen. Tonio de Beer, eigenaar van wasserij en stomerij Iron Man: “Wij zien echt dat het goed is dat we mensen een kans geven. Onze collega brengt balans op de werkvloer en is zo ontzettend gemotiveerd, dat brengt veel positieve energie. Voor iedereen.” 

Wie meer wil weten over inclusief werkgeverschap in de regio Gooi en Vechtstreek, kijk dan op wspgv.nl.

Uit de krant