Afbeelding
Foto: Tergooi

Bedrijfseconoom Marian de Vries treedt toe als lid raad van bestuur Tergooi

Bedrijven

BLARICUM - De raad van toezicht benoemt per 1 maart 2021, na positief advies van de medisch specialistische raad, de ondernemingsraad, de cliëntenraad en de verpleegkundige raad, drs. Marian de Vries RC als lid van de raad van bestuur van Tergooi.

Kees Rutten, voorzitter raad van toezicht: ”De raad van toezicht is verheugd over de komst van Marian de Vries. Met haar ruime ervaring en persoonlijkheid zal zij samen met Janneke Brink verdere invulling geven aan de visie van Tergooi om zorg zo dicht mogelijk bij patiënten te verlenen.”

“Beiden delen de visie van waarde gedreven en patiëntgerichte zorg, waarbij samenwerking met huisartsen en verpleeg- en verzorgingstehuizen cruciaal is om de visie in de regio te realiseren. Belangrijke randvoorwaarden hierbij zijn het realiseren van de nieuwbouw en een gezonde financiële positie.”

Cure en care
De Vries (1966) heeft ruime ervaring in de zorgsector, zowel in de cure als in de care. Sinds 2015 heeft zij zitting in de raad van bestuur van het Zaans Medisch Centrum. Marian de Vries is bedrijfseconoom en register-controller en was eerder lid van de directie van de provincie Noord-Brabant.

Bij de Alrijne Zorggroep, bestaande uit ziekenhuizen en verpleeghuizen, heeft zij gewerkt als manager Financiën en Control en programmamanager voor de invoering van het Elektronisch Patiënten Dossier. Daarvoor werkte zij ruim tien jaar bij zorginstelling Vierstroom. Zij bekleedt enkele toezichthoudende functies.

Portefeuilleverdeling
Drs. Janneke Brink-Daamen behoudt als voorzitter raad van bestuur haar portefeuille. Marian de Vries neemt de portefeuille van David Voetelink over. Naast het aansturen van de clusters acute & intensieve zorg en medische ondersteuning, de bouwdirectie en de stafafdelingen Facilitair, Finance & Control en ICT valt het programma Werken in Nieuw Tergooi in haar portefeuille. Voetelink blijft nog een periode aan, waardoor er voldoende tijd voor een overdracht is.

Uit de krant