Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Broertjes ontvangt eerste exemplaar Gooisch Kookboek en kan aan de slag in de keuken

Bedrijven

BEL - Misschien een mooi cadeau voor de komende feestdagen. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, tevens voorzitter van de veiligheidsregio, heeft in ieder geval nu het het Gooisch Kookboek. 

Dinsdag bij ‘t Gooisch Friethuys ontving de burgemeester het eerste exemplaar. Het idee komt van Martin Houwen van de zaak op de Zeedijk. Hij bracht diverse horecaondernemers uit ‘t Gooi bij elkaar om het boek samen te stellen. 

Daarin staan de favoriete gerechten van de chef koks van een aantal toonaangevende restaurants in ‘t Gooi. De totale opbrengst van het kookboek komt geheel ten goede aan de deelnemende lokale horecaondernemers.

Het is namelijk geen geheim meer dat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus - ook nu tijdens de ‘tweede golf’ - veel ondernemers zeer hard hebben getroffen. In de retail en nadrukkelijk ook in de horeca vallen rake klappen. 

Net als tijdens de eerste golf staan ook veel van de (horeca)ondernemers hun ‘mannetje’ en komen met allerlei creatieve oplossingen om deze domper opnieuw zo goed en zo kwaad als het kan het hoofd te bieden. 

“Het is fijn en goed om te zien dat veel van onze horecaondernemers in deze moeilijke tijden zoveel creativiteit laten zien en het beste maken van deze onvoorziene situatie”, vertelt centrummanager Jorine de Soet. “Er is door veel ondernemers ook nu weer zeer snel geschakeld. Afhalen en thuisbezorgen is snel geïmplementeerd en vaak ook op een zeer originele wijze.”

Uit de krant