Optometrist Ruben van der Waal onderzoekt de ogen van een klant.
Optometrist Ruben van der Waal onderzoekt de ogen van een klant. Foto: © Bob Awick

Oogwereld Turnhout heeft de beste oogzorg, lenzen en brillencollectie

Bedrijven

LAREN Oogwereld Turnhout biedt de beste oogzorg en heeft in de winkel een uitgebreide collectie brillen en zonnebrillen.

Na de verbouwing in 2019 is optometrist Ruben van der Waal komen werken bij Oogwereld Turnhout. “Als je voor een bril of lenzen komt, gaat een opticien eerst nauwkeurig je ogen meten met de meest geavanceerde apparatuur. Daarnaast vinden we ook de ooggezondheid belangrijk en als een opticien problemen ziet, neem ik het over. Ik onderzoek de gezondheid van de ogen op eventuele oogafwijkingen zoals oogziektes, droge en branderige ogen of geschiktheid voor contactlenzen.”

Branderig gevoel

Als je geen bril nodig hebt, maar toch irritatie aan je ogen hebt, zoals een branderig gevoel of jeuk, kun je ook langskomen in de winkel. “Ik ga dan kijken wat de irritatie is, waar het vandaan komt en hoe ik het kan behandelen. Sommige klanten hebben last van droge ogen en dat kan opgelost worden met speciale kunsttranen. Dit kan een klant zelf makkelijk in het oog druppelen en hoeveel en hoelang je moet druppelen, is afhankelijk van de klachten. Ook kan het voorkomen dat er in de wimperharen vuil blijft zitten en dan kun je irritaties krijgen op je ooglid. ‘s Nachts, tijdens het slapen, gaat het vuil in je ogen zitten en word je wakker met zanderige ogen. In de winkel kan ik het vuil weghalen en de wimperharen schoonmaken zodat je geen last meer hebt van dat branderige gevoel. En, als het nodig is, verwijs ik klanten door naar de oogarts.”

Nachtlenzen

Ook is Oogwereld Turnhout gespecialiseerd in contactlenzen zoals harde, zachte en nachtlenzen. “Het komt steeds vaker voor dat kinderen op jonge leeftijd een minsterkte ontwikkelen. Dit is genetisch, maar ook levensstijl gerelateerd. Door veel werk op een computer en telefoon neemt deze sterkte toe. De sterktetoename kan afgeremd worden door het dragen van speciaal daarvoor ontwikkelde nachtlenzen. Kinderen hebben er geen last van als ze ‘s nachts deze lenzen in hebben. We geven ze goede instructies over de lenzen en daar houden ze zich heel netjes aan, weet ik uit ervaring. Ik controleer dan om de zoveel maanden hoe het met de minsterkte gaat. Dit is echt belangrijk, want als je rond de vijftig of zestig bent, kun je eerder staar krijgen of netvliesproblemen.”

Exclusieve merken

In de winkel is een uitgebreid assortiment aan brillen en zonnebrillen van exclusieve merken als Chanel, Lindberg, Ray-Ban, Cartier en Serengeti. “We hebben sinds kort ook brillen en zonnebrillen van Victoria Beckham en Porsche Design, die gebaseerd zijn op de vormen en lijnen van de auto. En kinderbrillen in leuke kleuren en gemaakt van materialen die tegen een stootje kunnen.”

Door de coronamaatregelen kun je tijdelijk alleen op afspraak langskomen en dat kan via www.oogwereld.nl of bellen met 035-538 77 24. “Dit geldt ook voor het ophalen van een bril of lenzen. In onze winkel aan de Burgemeester van Nispenstraat tot Sevenaerstraat 11 dragen we natuurlijk mondkapjes en zijn er plastic schermen tussen een klant en ons.”

Uit de krant