Bij de controle werden zes bedrijfspanden bezocht.
Bij de controle werden zes bedrijfspanden bezocht. Foto: Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

Groot onderzoek bij industrieterrein Bramenberg

Bedrijven

EEMNES - Gemeente Eemnes, de politie en de belastingdienst hebben op woensdag een integrale controle uitgevoerd op het industrieterrein Bramenberg. Onder andere de naleving van milieu- en bouwvoorschriften en eventuele andere wettelijke overtredingen werden bekeken.

Enkele bedrijven waar volgens de gemeente lange tijd geen contact mee was geweest zijn bezocht, net als bedrijven in de autobranche. “Dit is regionaal afgesproken, omdat dit in sommige gevallen samenhangt met crimineel handelen,” aldus de gemeente,

Uitkomst
In totaal werden er zes bedrijfspanden gecontroleerd, waaronder een bedrijfsverzamelgebouw.”Bij verschillende bedrijven werden kleine tekortkomingen vastgesteld. Die worden daar later over aangeschreven.” De gemeente meldt verder dat de controle rustig verliep.

Autobranche
Door actief te controleren wil de gemeente bijdragen aan een eerlijk en veilig ondernemersklimaat. “De overheid ziet regelmatig dat criminelen gebruik maken van dienstverleners in de autobranche,” schrijven ze. “Om geld wit te wassen, voor het inbouwen van verborgen ruimtes in auto’s en om geld of verdovende middelen te vervoeren. Garages dienen regelmatig als ontmoetingsplaatsen voor criminelen en soms wordt er drugs geproduceerd. Ook verhuren autobedrijven voertuigen op onwettige manieren aan (drugs)criminelen.”

Burgemeester Van Benthem: “Via integrale controles willen we ondermijning tegengaan. We spreken over ondermijning als faciliteiten in de bovenwereld gebruikt worden om activiteiten in de onderwereld mogelijk te maken. We treden hierbij op als één overheid. Op deze manier kunnen we met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief optreden tegen misstanden.”

Uit de krant