Special Arts: "BlijGoed-maker Timo: 'Om hier te werken, dat maakt me blij!'"
Special Arts: "BlijGoed-maker Timo: 'Om hier te werken, dat maakt me blij!'" Foto: Stichting Special Arts

Deelnemers kunstatelier Kijkoor krijgen mogelijkheid om producten te verkopen

Bedrijven

EEMNES - Kunstatelier Kijkoor in Eemnes doet sinds kort mee met de nieuwe website BlijGoed, een initiatief van Stichting Special Arts. Dit biedt de deelnemers aan de kunstactiviteiten een platform om hun producten te verkopen.

Het kunstenaarschap draait volgens de Special Arts om veel meer dan het product alleen. “De makers van de producten worden ook getraind in ondernemerschap, zodat zij zelf het hele verkoopproces van A tot Z kunnen doen”, aldus de stichting. “Van het bepalen van de prijs, tot de productfotografie en het plaatsen van de producten op de website. Zo houden ze het hele proces in eigen hand, van idee tot verzending.”

“Ook in kunstatelier Kijkoor worden bijzondere kunstproducten gemaakt door mensen met een beperking”, vertelt Bouke Froentjes, werkzaam voor Stichting Special Arts. “Voor hen is het een zinvolle dagbesteding en een kans om hun talenten te ontwikkelen.” De producten van BlijGoed maken volgens Special Arts zodoende drie keer blij: de maker bij het creëren, het atelier bij het ondernemen en de ontvanger bij het uitpakken. 

Uit de krant