Jan Nieuwenhuizen (l) met zijn opvolger Nanne Zwiep.
Jan Nieuwenhuizen (l) met zijn opvolger Nanne Zwiep. Foto: Projectbureau Crailo.

Nieuwe projectdirecteur Crailo

Bedrijven

LAREN - Jan Nieuwenhuizen stopt als projectdirecteur Crailo. Zijn opvolger wordt Nanne Zwiep, die op 1 april 2022 start als projectdirecteur GEM Crailo B.V.

Het bestemmingsplan, het stedenbouwkundig- en landschapsplan en de kaders voor de ambities zoals biodiversiteit en mobiliteit zijn klaar. Dat betekent dat het tijd is voor Jan Nieuwenhuizen om na vier jaar zijn directiestokje door te geven. 

“We hebben een goede kandidaat gevonden waar ik met een gerust hart de zaken aan kan overdragen”, zo vertelt Jan Nieuwenhuizen.

Samenwerking
De afgelopen vier jaar is er een stevige projectorganisatie neergezet. In die tijd is er ook een goede samenwerking tot stand gekomen met de gemeenten Gooise Meren, Hilversum en Laren en belanghebbenden. Het uitgebreide participatietraject was onderdeel van de planvorming.

Het is nu tijd voor Buurtschap Crailo om te starten met de uitvoering, zoals gronduitgifte voor woningbouw en bedrijvigheid.

Inwerkperiode
Jan Nieuwenhuizen zorgt voor een goede inwerkperiode: “Ik heb zin om deze fase van het project te mogen begeleiden en de prachtige ambities waar te maken”, aldus Nanne Zwiep.

In Buurtschap Crailo worden de komende jaren 590 woningen en circa 5 hectare bedrijventerrein gerealiseerd. Eind vorig jaar is de selectie voor de initiatieven gestart en begin dit jaar de voorselectie voor de aanbesteding van deelplan Kazernekwartier I.

De eerste gronduitgifte staat gepland voor dit jaar. Meer informatie over Buurtschap Crailo is te vinden op hun website crailo.nl.

Uit de krant