Koningin Máxima is erevoorzitter van Koning Willem I Stichting.
Koningin Máxima is erevoorzitter van Koning Willem I Stichting. Foto: Jeroen van der Meyde

Koningin Máxima bezoekt MUD Jeans bij duurzame broedplaats De Groene Afslag

Bedrijven

LAREN - Koningin Máxima brengt op woensdag 23 november een werkbezoek aan MUD Jeans, gelegen op De Groene Afslag in Laren. MUD Jeans werd in mei winnaar van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, een van de Koning Willem I- prijzen.

MUD Jeans is het eerste circulaire denimmerk in de wereld. In 2013 introduceerde het bedrijf het innovatieve ‘Lease A Jeans’-concept. Het merk past de principes van de circulaire economie toe en recyclet al haar jeans.

Hergebruikt denim

Iedere MUD Jeans wordt voor 20 tot 40 procent geproduceerd uit hergebruikte denim samen met biologisch katoen. Na gebruik worden de spijkerbroeken opnieuw gerecycled. MUD Jeans stelt zich ten doel om jeans van 100 procent oude spijkerbroeken te maken waardoor er geen nieuw katoen meer nodig is.

Het bedrijf heeft daarnaast Lease a Jeans gelanceerd. Via dit model kunnen klanten een spijkerbroek op maandelijkse basis huren. De impact op mens en milieu wordt ook klein gehouden door een korte productieketen en door te letten op goede arbeidsomstandigheden in de fabrieken.

Duurzaamheidsdoelen

Koningin Máxima bezoekt het hoofdkantoor van MUD Jeans in Laren. Medewerkers zullen haar vertellen over het ontstaan van het bedrijf in 2012, de werkwijze, het circulaire ontwerpen van de spijkerbroeken en over de samenwerkingsverbanden met andere organisaties. Daarnaast geeft MUD Jeans zijn kijk op de toekomst en presenteert het een rapport over de behaalde duurzaamheidsdoelen. De koningin krijgt een korte rondleiding langs de kantoren, de shredder voor oude spijkerbroeken en natuurlijk de winkel.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank opgericht met als doel de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Stichting.

Uit de krant