Nicole Dorrestijn en Sander Vlaar begonnen jaren geleden hun eigen bergingsbedrijf Bergnet en zijn inmiddels ook actief met pechhulp.
Nicole Dorrestijn en Sander Vlaar begonnen jaren geleden hun eigen bergingsbedrijf Bergnet en zijn inmiddels ook actief met pechhulp.
Achter de schermen

Bergnet uitgegroeid tot grote organisatie

  Bedrijven

BLARICUM - Bergnet in Blaricum zit bij velen nog in het geheugen als Dorrestijn, het bergingsbedrijf van Teus. Zijn dochter Nicole begon echter met haar man Sander Vlaar in 2002 Bergnet in Amsterdam en nam een jaar later de vestiging in Blaricum over.

Het bedrijf heeft inmiddels ook vestigingen in Lelystad, Almere, Amersfoort en Haarlem. Velen kennen de kenmerkende gele wagens wel van ongelukken. Vaak staan deze ook op de foto's in het BELNieuws.

Verzekeringswerk
"Dat is verzekeringswerk. Dat wordt elke drie jaar aanbesteed", zegt Sander. Hij heeft een marketingachtergrond en houdt zich onder andere bezig met het binnenhalen van klanten. Nicole heeft een financiële achtergrond en neemt deze kant van het bedrijf voor haar rekening, net zoals de personeelszaken.

"Vanwege dit verzekeringswerk hebben we ook meerdere locaties", legt Sander uit. "Verzekeringsbedrijven willen dat een auto in de buurt gestald wordt voor bijvoorbeeld de taxatie, maar ook voor het geval eigenaren nog spullen uit de auto moeten halen."

Hecht clubje
De vestiging in Blaricum is daarom van belang voor het werk in de omgeving. Nicole: "Hier werkt ook eigenlijk nog steeds hetzelfde clubje als vroeger bij mijn vader. Het is een heel hecht clubje en ze kunnen heel zelfstandig werken."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten