Steeds minder mensen doen een beroep op het UWV.
Steeds minder mensen doen een beroep op het UWV. Foto: Hans Peijs

Volop werk in technische beroepen in Gooi en Vechtstreek

Bedrijven

LAREN - In de eerste maand van 2018 is het aantal WW-uitkeringen in de regio Gooi en Vechtstreek nagenoeg gelijk gebleven. De vacaturemarkt in de regio ontwikkelt zich positief, meldt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen UWV.

"Het aantal vacatures in de techniek blijft stabiel. Ook de komende jaren is er nog een grote behoefte aan vakmensen in de techniek. Veel vacatures in deze sector zijn hierdoor moeilijk vervulbaar. Er zijn dus volop kansen op werk in de sector techniek."

In januari bleef het aantal WW-uitkeringen - met 4.879 - in de regio Gooi en Vechtstreek nagenoeg gelijk. De landelijke daling van 83.875 WW-uitkeringen (20%) in het afgelopen jaar, is sterker dan de daling van 795 uitkeringen (-14%) in de regio Gooi en Vechtstreek. Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, is in januari 2018 in de regio Gooi en Vechtstreek met 3,7% gelijk aan het landelijke WW-percentage. Een jaar geleden bedroeg het percentage voor de regio nog 4,4%.
Het tekort aan technici groeit. In het derde kwartaal van 2017 is het aantal vacatures voor functies met een technisch beroep (exclusief productiemedewerker) ten opzichte van het derde kwartaal 2016 met 14% gegroeid. In het algemeen is er in de bouwsector vooral vraag naar vakspecialisten zoals metselaars, schilders, installateurs en bouwmonteurs. In de industrie- en metaalsector is er behoefte aan cnc-verspaners, machinemonteurs, lassers en procesoperators. Op middelbaar en hoger technisch niveau zijn werkvoorbereiders, calculators en ontwerper-constructeurs moeilijk te vinden.

Uit de krant