[Advertorial]Notaris Erik Schade (41): 'Gewoon elke 5 jaar een kopje koffie komen drinken' | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Notaris Erik Schade.
Notaris Erik Schade. (Foto: Bob Awick)
Advertorial

Notaris Erik Schade (41): 'Gewoon elke 5 jaar een kopje koffie komen drinken'

  Bedrijven

EEMNES - Hij is getrouwd met Mitra en trotse vader van het koningskoppel Laurens (5) en Désiré (7) én is de nieuwe notaris van Eemnes: Erik Schade (41). Onlangs heeft hij zijn eigen standplaats aangevraagd bij Notariskantoor Eemnes aan de Laarderweg 19.

Via een headhunter kwam Schade - na onder andere negen jaar als kandidaat-notaris gewerkt te hebben bij een middelgroot notariskantoor in Amsterdam - terecht bij Wil van der Sluis-Bont van Notariskantoor Eemnes. "Voor ik het wist werd ik opgepakt en hier neergezet. Ik heb er geen dag van spijt van gehad." Samen met haar deelt hij sinds begin dit jaar briefpapier, kantoorpand (locatie voormalige Rabobank) en personeel, maar Schade opereert als zelfstandig notaris. Het heeft ook andere voordelen. "We kunnen voor elkaar waarnemen, de slagkracht vergroten en vooral de mensen beter bedienen. Maar we zijn geen prijsvechterskantoor, wel hebben we concurrerende tarieven", benadrukt Schade, die nu sinds een jaar in Eemnes woont met zijn gezin. "We zijn makkelijk te benaderen en mensen kunnen zonder afspraak binnenlopen." Flexibel is Schade ook want - indien gewenst - is een afspraak in de avonduren ook mogelijk.
In de praktijk blijkt dat niet alleen Eemnessers de weg naar dit allroundnotariskantoor weten te vinden. "Wij richten ons op het gehele Gooi, dus ook op de gemeenten Laren, Blaricum, Huizen, Baarn, Bussum en Hilversum. Maar denk ook aan mensen die vanuit Amsterdam of Almere verhuizen naar 't Gooi. Huizenkopers zijn meestal vrij hun eigen notaris uit te zoeken die hun huis transporteert en wij merken dat de mensen bereid zijn om daarvoor een stukje te rijden." De eerste bewoners van de Blaricummermeent komen eveneens uit bij deze dienstverlener in Eemnes, omdat Notariskantoor Eemnes door de gemeente Blaricum geselecteerd is als projectnotaris van deze nieuwe woonwijk.
Schade geniet van zijn werk. Vooral het contact met mensen vindt hij een toegevoegde waarde van zijn vak. Interessant vindt hij het om voor hen de vertaalslag van de juridische documenten, die zich moeilijk laten lezen, te maken. "Niet iedereen is daar even vaardig in. Natuurlijk blijft het geweldig om een mooie akte en clausules te maken, maar van de waardering van de mensen krijg ik energie."
Een eerste gesprek bij het laagdrempelige Notariskantoor Eemnes - voor familierecht, vastgoed en ondernemingsrecht - is altijd kosteloos. "Ik adviseer om elke vijf jaar koffie te komen drinken om een en ander te bespreken." De wet verandert met enige regelmaat en Schade is ervan overtuigd dat hierdoor veel mensen in het bezit zijn van gedateerde documenten.
Notariskantoor Eemnes aan de Laarderweg 19 is bereikbaar via telefoon 035-5336704 of www.notariskantooreemnes.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>