Kwestie Hoefloo: Laren helemaal klaar met Voxer | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bob Awick

Kwestie Hoefloo: Laren helemaal klaar met Voxer

  Buurt / wijk

LAREN - Investeringsmaatschappij Voxer heeft vrijdag bij de bestuursrechter gepleit om verder te mogen gaan met de bouw van een appartementencomplex op het perceel Hoefloo in Laren. In februari van dit jaar trok de gemeente de bouwvergunning in omdat er in haar ogen te lang niets is gebeurd op het terrein.

Volgens de woordvoerder van het college van burgemeester en wethouders in Laren is er na 2016 toen Voxer aanstalten maakte met de bouw te beginnen, niets meer op het terrein gebeurd. ,,Voor ons is de maat vol", aldus het college.

De investeringsmaatschappij op haar beurt stelt dat er wel degelijk het een en andere is gebeurd sinds zij de vergunning in 2014 kreeg en in 2016 met de bouwvoorbereidingen begon. "Alleen", zo liet medeoprichter Geerlings van Voxer vrijdagochtend voor de rechtbank Utrecht weten, ,,door externe omstandigheden verloopt de bouw van het appartementencomplex stroef."

Spoedeisend
Geerlings doelt hier op het vroegtijdig opstappen van de vorige aannemer waardoor het bouwproces is komen stil te liggen. Omdat er nu een nieuwe aannemer is gevonden heeft zij naar eigen zeggen spoedeisend belang om zo snel mogelijk de bouw te kunnen voortzetten. "Anders is de aannemer weer vertrokken", aldus Voxer.

Het college van b en w hecht weinig waarde aan de woorden van Voxer. Er zijn in het verleden vaker beloften gedaan die niet nagekomen zijn. "Wij zijn altijd heel begripvol en coulant geweest. Voor ons is van belang dat er iets gebeurt met het terrein. Maar er gebeurd helemaal niets", aldus het college.

Op de vraag van de rechter wat er precies op het terrein gebouwd is, antwoordt Voxer dat de voorbereidingswerkzaamheden nu afgerond zijn en dat er kan worden begonnen met de bouw van de appartementen. 

Irritatie
De rechter merkt de irritatie bij de woordvoerder van het college op. "Ik krijg de indruk dat het college het gevoel krijgt dat er een loopje met haar genomen wordt." De woordvoerder knikt: "Het is een soort schijnbouw. Ze zetten iedere keer weer een klein stapje om ons te overtuigen".

Ondanks dat de bouwvergunning eind februari is ingetrokken, vinden er toch af en toe werkzaamheden op het terrein plaats. Het college van b en w wil dat Voxer daar onmiddellijk mee stopt op straffe van een dwangsom van 50.000 euro.

Over twee weken doet de bestuursrechter uitspraak.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>