Artist impression van het nieuwe Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan.
Artist impression van het nieuwe Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan. Foto: rosa Spier Huis

Hoefloo blijft bouwroute voor Rosa Spier Huis

Buurt / wijk

LAREN - Er is voorlopig geen alternatief voor het bouwverkeer voor het Rosa Spier Huis. Dat blijft over Hoefloo rijden. "Dat is naar en vervelend en ik begrijp de ergernis", zei wethouder Ton Stam tijdens de raadsvergadering.

Er zijn verschillende opties bekeken, maar die zijn óf (nog) niet geschikt óf te duur. "Er worden offertes aangevraagd voor de reparatie van het viaduct over de Hilversumseweg", deelde Stam de raad mee.

Begin volgend jaar kunnen vrachtwagens tot 35 ton en normale busjes en automobilisten weer gebruikmaken van deze route. Ook is gekeken om een alternatieve route in het plantsoen naast het viaduct te realiseren, maar dat is verkeerstechnisch levensgevaarlijk en dus onverantwoord.

Ook het aanrijden via de Lange Wijnen is getest. Stam: "Er zijn rijproeven gedaan, maar vrachtwagens moesten uitwijken naar de linkerkant en dat leidde weer tot opstoppingen." Een oplossing had ook kunnen zijn een aanpassing van de weg bij de ecobrug, maar die kosten - geschat op 100.000 euro - zijn te hoog. Bovendien is deze grond niet in eigendom van de gemeente.


 

Uit de krant