Nardincvleugel van Singer Laren krijgt handen en voeten | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Uitzicht op de beeldentuin, de historische villa, het museum en het theater vanaf de plek waar in de zomer van 2021 de Narndic vleugel verrijst.
Uitzicht op de beeldentuin, de historische villa, het museum en het theater vanaf de plek waar in de zomer van 2021 de Narndic vleugel verrijst. (Foto: Singer Laren)

Nardincvleugel van Singer Laren krijgt handen en voeten

  Buurt / wijk

LAREN - Voor het voorlopig ontwerp van de nieuwe museumvleugel in de tuin van Singer Laren zijn drie architectenbureaus geselecteerd. Het gaat om Koen van Velsen, Bedaux de Brouwer en NL architects. "De kwaliteit van de eerste voorstellen en presentaties is bijzonder hoog", aldus Evert van Os, algemeen directeur Singer Laren.

"In elke visie zitten elementen die ons zeer aanspreken. Op creatieve wijze wordt ingespeeld op de Collectie Nardinc, de relatie met de door Piet Oudolf ontworpen beeldentuin en de aansluiting op de bestaande gebouwen."
In april van dit jaar ontving Singer Laren van Els Blokker-Verwer de privécollectie Nardinc-kunstwerken van haar en haar overleden echtgenoot Jaap Blokker: Daarnaast schenkt zij de nog te bouwen Nardinc vleugel om het publiek permanent van de collectie te kunnen laten genieten. Singer Laren heeft na een eerste selectie van twintig kandidaten drie gerenommeerde en ervaren architectenbureaus geselecteerd om een voorlopig ontwerp te maken voor de nieuwe museumvleugel. Zij worden alle zonder meer in staat geacht een bijzondere, verrassende en tegelijk functionele museumvleugel te ontwerpen.
In de nieuwe museumvleugel zal de Collectie Nardinc, bestaande uit ruim honderd schilderijen en werken op papier, permanent in wisselende presentaties te zien zijn.

Rode draad in de Collectie Nardinc is het werk van Jan Sluijters, aangevuld met tijdgenoten als Leo Gestel, Kees van Dongen, Ferdinand Hart Nibbrig, Theo van Rysselberghe, Piet van der Hem, Jan en Charley Toorop, Kees Maks, Dick Ket en Carel Willink. De Collectie Nardinc biedt een museaal overzicht van het Nederlands modernisme in de eerste helft van de 20ste eeuw en sluit naadloos aan bij de oorspronkelijke Singer verzameling, waarin de nadruk ligt op het Nederlands impressionisme.

Planning
Singer Laren spreekt de hoop uit dat de Nardinc vleugel in de zomer van 2021 geopend wordt voor het publiek. Daarnaast heeft Singer Laren de ambitie om in deze periode de bestaande museumzalen met steun van haar supporters te moderniseren.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>