Verkeerstellingen voor komst snelle bus | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De snelle bus gaat straks rijden over de Stroomzijde en daarom vinden er nu alvast verkeerstellingen plaats.
De snelle bus gaat straks rijden over de Stroomzijde en daarom vinden er nu alvast verkeerstellingen plaats. (Foto: Bob Awick)

Verkeerstellingen voor komst snelle bus

  Buurt / wijk

BLARICUM - Het verkeer op vier locaties in Huizen en Blaricum wordt vandaag en donderdag in beide spitsen geteld. Dit in verband met de komst van de snelle bus, ook wel Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) genoemd.

De tellingen worden uitgevoerd met behulp van camera's. Na het verwerken van de gegevens worden de beelden gewist. Met de verkregen informatie brengt de provincie Noord-Holland de doorstroming en het gedrag van weggebruikers in beeld.

Bovenmaatweg
De camera's hangen op en rond het kruispunt Huizermaatweg-Bovenmaatweg en op de rotondes Bovenmaatweg, Aristoteleslaan-Stroomzijde en de Stichtseweg-De Noord. Alle auto's, fietsers en voetgangers worden geteld. Ook wordt bekeken hoe het verkeer de kruispunten gebruikt om over te steken. 

Op genoemde locaties zijn aanpassingen nodig om de doorstroming van de toekomstige HOV-snelbus te kunnen garanderen. Mede op basis van de telgegevens wordt bepaald welke oplossingen in aanmerking komen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>