Zevenend-bewoner Ferry van der Kaars is de hardrijders beu | Laarder Courant
Harry Ligter (l) en Ferry van de Kaars langs het drukke Zevenend.
Harry Ligter (l) en Ferry van de Kaars langs het drukke Zevenend. (Foto: Bob Awick)

Zevenend-bewoner Ferry van der Kaars is de hardrijders beu

  Buurt / wijk

LAREN - "Ik ben het eigenlijk een beetje zat", zegt Zevenend-bewoner Ferry van der Kaars. "Er worden hier belachelijke snelheden gereden terwijl hier veel kinderen en ouden van dagen wonen. En hoe harder het regent, hoe harder er gereden wordt."

De Laarder wil daarom net als op de Melkweg ook wel cameracontrole, want: "Het lijkt hier wel een veredelde racebaan." Hij nodigt wethouder Ton Stam uit om het verkeersprobleem te bespreken.
Op het Zevenend geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. Samen met overbuurman Harry Ligter heeft Van der Kaars al een slow-pop langs de weg gezet in de hoop dat weggebruikers - ook de chauffeurs van vrachtwagens en de Connexxion-bus - hun snelheid minderen. "Er hebben al zo veel bijna-ongelukken plaatsgevonden. Hoe kunnen leiders van deze gemeente dit toestaan? Moeten er eerst doden vallen voordat er ingegrepen wordt? Ik word er giftig van!" Van der Kaars wil dat er strenger wordt opgetreden tegen hardrijders: "Beboet en straf ze zodat het pijn doet", aldus de Laarder, die trots is op het dorp. "Laat Laren echt zo mooi zijn zoals de politici beweren, want ze zijn soms ver van de realiteit verwijderd."

De camera op de Melkweg, waaraan Van der Kaars refereert, is nog niet geplaatst. "Naar verwachting gebeurt dat rond maart", meldt een woordvoerster van de gemeente. "Ook komt er een camera op de Gooiergracht", voegt ze daar aan toe. "Het maakt deel uit van hetzelfde onderzoek dat gaat over vrachtverkeer dat zich beweegt tussen de Eemnesserweg en de Vredelaan. Er wordt gekeken of er een verband is tussen druk verkeer op de snelweg en verkeer dat binnendoor, via Laren, gaat. Het plaatsen van de camera's is weersafhankelijk. Bij koud weer gaan de accu's eerder leeg en daarom wordt gekeken naar een iets warmere periode. Gepland is om het onderzoek tussen 4 en 15 maart uit te laten voeren." De resultaten worden drie weken later verwacht.

Meer berichten