Geef het Tergooi-terrein terug aan de natuur, vinden de omwonenden.
Geef het Tergooi-terrein terug aan de natuur, vinden de omwonenden. Foto: Vranz VanMaaren

Tergooi-omwonenden: te veel 'open eindjes'

Buurt / wijk

BLARICUM - Het college van Blaricum kiest voor ontwikkelingsvariant 1 HUBlaricum (een multifunctioneel gebouw met ruimte voor wonen, werken, ontmoeten, horeca, ambulancepost en medisch centrum) voor het Tergooi-terrein. Omwonenden kwamen zelf met twee nieuwe varianten op de proppen (geef het terug aan de natuur of villawijk) maar die zijn genegeerd.

Drie omwonenden spraken vorige week in tijdens het Ronde Tafel Gesprek. Zij gaven hun mening over de ontwikkelingsvarianten voor het terrein na de verhuizing van Tergooi naar Hilversum. Ook vonden zij dat de gemeente rijkelijk laat was met de uitnodiging met volgens een van de insprekers zelfs suggestieve tekst voor deze vergadering: er zou voldoende draagvlak zijn.

Stoïcijns
DAB-raadslid Ramona Beemsterboer-van Urk Dam ergerde zich eraan dat er de hele avond stoïcijns werd gesproken over drie varianten. "Met de varianten van de omwonenden zijn het er vijf. Ik snap dat de verkoop van het terrein voldoende geld moet opleveren om Tergooi Hilversum te kunnen spekken, maar de omwonenden hebben laten weten dat zij de drie varianten niet zien zitten. Helaas mocht hun inspreken niet baten." Volgens de insprekers zitten er aan de drie varianten te veel open eindjes. Bovendien gaat er onder meer ook gebouwd worden bij Crailo en de Trappenberg. "Kijk integraal en zoom niet in op de postzegel Crailo", aldus een van de insprekers.
Lees verder in de digitale editie

Uit de krant