Het terrein aan de Barbeelstraat.
Het terrein aan de Barbeelstraat. Archieffoto: Bob Awick

De tijdelijke woningen aan de Barbeelstraat zijn een stap dichterbij

Buurt & wijk

EEMNES - Het college van burgemeester en wethouders heeft de Omgevingsvergunning voor de bouw van tijdelijke woningen aan de Barbeelstraat verleend. 

De gemeente had eerder een aanvraag van De Alliantie hiervoor ontvangen.

De vergunning betreft het bouwen van 32 appartementen, een appartement voor een gemeenschappelijke ruimte en acht tiny houses. 

De appartementen zijn bestemd voor Oekraïense vluchtelingen en de tiny houses voor Eemnesser starters op de woningmarkt. De woningen blijven maximaal vijf jaar staan.

Flink stap vooruit
“We hebben hiermee een flinke stap vooruit gezet. Daar ben ik blij om. De behoefte aan deze woningen is groot”, laat wethouder Theo Reijn weten. “Nu kunnen we beginnen met de voorbereidingen van de bouw. Het terrein is onlangs al helemaal opgeschoond.”

Half november wordt begonnen met de aanleg van de riolering. “In december begint de daadwerkelijke bouw. De verwachting is dat de appartementen en tiny houses eind maart 2023 opgeleverd worden.”

Houten gevelbekleding
De gemeente Eemnes kiest aan de Barbeelstraat voor woningen met een kwalitatieve uitstraling met houten gevelbekleding. In de openbare ruimte rond de woningen is een speelplaatsje voorzien, net als een parkeerplaats.

Met de Alliantie worden afspraken gemaakt over de toewijzing van de tiny houses aan starters uit Eemnes. Naar verwachting start de verhuur begin komend jaar.

Uit de krant