Afbeelding
Foto: PR

Winter Village is weer terug op de Brink, maar toekomst is onzeker

Buurt & wijk

LAREN - Eindelijk keert, na twee coronajaren, Winter Village Laren weer terug op de Brink. Inwoners uit Laren en ver daarbuiten kunnen weer genieten van dit winterse spektakel, dat nu alweer voor de 13de keer wordt georganiseerd. Het succesvolle evenement vindt plaats vanaf zaterdag 26 november tot en met zondag 8 januari.

“Ontmoeten en verbinden staat dit jaar nog meer centraal, want het is dé plek om elkaar in mooie en bovenal winterse sferen op een unieke plek te ontmoeten of samen te werken“, laat de organisatie weten. 

“Dit jaar ligt de focus op nog meer schaatsactiviteiten. Ook is het bekende schoolschaatsen, onder schooltijd, weer terug en kan iedereen in de buitenbar genieten van een warme beker chocolademelk of glühwein en in het restaurant van een kaasfondue of een winterse stamppot.“

Positieve reacties

Het evenementenbedrijf achter Winter Village Laren - de NoName Group uit Soest - kon door corona dit evenement de afgelopen twee jaar niet organiseren. Dit jaar zorgen de hoge energieprijs en de stijgende kosten bij leveranciers voor een uitdaging op de begroting, laat een woordvoerder weten. 

“Maar door alle positieve reacties van vrijwilligers, bezoekers en het meedenken door lokale partijen is toch besloten om door te gaan met de organisatie.” De stijging van de ticketprijs heeft de organisatie beperkt kunnen houden. “Wij voelen ons gesterkt door alle steun en we gaan er alles aan doen om er voor iedereen weer een fantastisch familie-evenement van te maken.“

Toekomst 

Tijdens de coronaperiode is er veel contact geweest tussen de organisatie van Winter Village Laren en de gemeente Laren, waarbij in 2020 en 2021 in goed overleg is besloten om deze edities niet door te laten gaan. De vergunning voor Winter Village Laren is in 2019 voor vier edities verstrekt, waarbij de gemeente nu stelt dat de aankomende 13de editie de laatste keer is dat het georganiseerd mag worden. 

De gemeente heeft de organisatie daarnaast laten weten dat een nieuwe vergunningsaanvraag op dit moment nog niet mogelijk is. De toekomst van het schaatsevent op de Brink is dus erg onzeker.

Meer informatie is te vinden op: http://www.wintervillagelaren.nl.

Uit de krant