Afbeelding
Foto: PR

Voorbereidingen voor bouw tijdelijke woningen Barbeelstraat gaan beginnen

Buurt & wijk

EEMNES - De voorbereidingen voor de bouw van de tijdelijke woningen aan de Barbeelstraat in Eemnes beginnen deze week. Op het terrein van het voormalige gronddepot komen 32 appartementen voor Oekraïense vluchtelingen en acht tiny houses voor starters uit Eemnes.

De grond wordt eerst geschikt gemaakt om op te bouwen en daarna start de aanleg van de riolering. Begin december begint de daadwerkelijke bouw van de appartementen. Deze zijn naar verwachting half februari klaar. Daarna worden de tiny houses op het terrein geplaatst en alle nutsvoorzieningen aangesloten.

Behoefte woningen

“Ik ben blij dat we nu echt gaan beginnen”, vertelt wethouder Theo Reijn. “De behoefte aan deze woningen is groot, zowel bij Oekraïners als lokale starters. Samen met De Alliantie doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat zij hier zo snel mogelijk hun intrek kunnen nemen en dat is naar verwachting eind maart. Met De Alliantie zijn we in gesprek over de toewijzing van de tiny houses.”

Inloopbijeenkomst

De gemeente Eemnes kiest aan de Barbeelstraat voor woningen met een kwalitatief goede uitstraling met houten gevelbekleding. De woningen blijven maximaal vijf jaar staan. Over de woningen en de bouwwerkzaamheden organiseert De Alliantie een inloopbijeenkomst op dinsdag 22 november vanaf 19.00 uur in de hal van het gemeentehuis. 

Op www.eemnes.nl/Oekraine is meer informatie te vinden, waaronder beeldmateriaal en een overzicht van vragen en antwoorden.

Uit de krant