Afbeelding
Foto: Pexels

Inschrijving voor ‘tiny houses’ Barbeelstraat van start

Buurt & wijk

EEMNES - De inschrijving voor de acht tiny houses aan de Barbeelstraat start op 31 januari. Ze zijn bestemd voor Eemnesser starters op de woningmarkt, in de leeftijd van 23 tot 30 jaar. De kleine woningen zijn geschikt voor 1 tot 2 personen.

“Alle woningen krijgen een houten gevelbekleding en een kwalitatief goede uitstraling”, deelt de gemeente Eemnes mede op haar website. “In de openbare ruimte rond de woningen is onder andere plek voor het stallen van auto’s en fietsen en voor een ondergrondse afvalinzameling. Met een zitbankje en een buitentafel krijgt de openbare ruimte een fijne uitstraling.”

Op hetzelfde terrein aan de Barbeelstraat komen ook 32 appartementen. Deze zijn bestemd voor Oekraïense vluchtelingen. Het hele project wordt naar verwachting komend voorjaar opgeleverd.

Inschrijven via Woningnet 

De Alliantie verhuurt de acht tiny houses. Geïnteresseerden kunnen vanaf 31 januari via Woningnet reageren op één van deze sociale huurwoningen: www.woningneteemvallei.nl. Onder het kopje ‘Nieuws’ van deze website is al een vooraankondiging geplaatst. In de advertentie staat welke toewijzingscriteria en voorwaarden van toepassing zijn.  

Uit de krant