Een voorbeeld van een Knarrenhof.
Een voorbeeld van een Knarrenhof. Foto: Stichting Knarrenhof

Is er een ‘Larenhof’ in zicht?

Buurt & wijk

LAREN - In het coalitieprogramma van de gemeente Laren worden alle inwoners opgeroepen om voorstellen voor nieuwe woningen in te dienen. Naar aanleiding hiervan heeft een groepje inwoners aan Stichting Knarrenhof gevraagd: kan er ook en ‘Knarrenhof’ in Laren komen? 

“Het Knarrenhof-concept houdt in dat een groep gelijkgestemden bij elkaar gaat wonen met enkele gemeenschappelijke voorzieningen”, legt een woordvoerder van de stichting uit. “Op deze manier kan men in gezelschap zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in woningen die levensloopbestendig zijn.”

Dat laatste houdt in dat elke woning een slaapkamer en badkamer op de begane grond heeft, dat de woningen onderhoudsarm zijn en dat er een gemeenschappelijke tuin en ruimte is voor eventuele gezamenlijke activiteiten. 

Informatieavond

Een aantal inwoners overweegt een deel van hun huidige kavel ter beschikking te stellen voor zo’n concept, om er zelf te gaan wonen. Wel in een andere prijscategorie dan gebruikelijk is bij Stichting Knarrenhof. “Maar wij zijn bereid om onze kennis en kunde ter beschikking te stellen onder een andere naam: Coopershof”, aldus de woordvoerder. 

“Het sociale concept is immers hetzelfde, maar dan in een andere prijs- en woningcategorie: vrijstaande of geschakelde woningen in plaats van rijwoningen.” Om te verkennen hoe groot de interesse voor een luxe Coopershof en elders een Knarrenhof is, wordt er 16 maart een informatieavond gehouden in de bibliotheek van Laren. U kunt zich daarvoor aanmelden op info@laarderhof.nl.

Uit de krant