Een visualisatie van de vijver.
Een visualisatie van de vijver. Foto:

Natuurlijke vijver Brink iets kleiner en minder diep

Buurt & wijk

LAREN - De natuurlijke vijver op de Brink wordt iets kleiner dan eerder werd gepresenteerd. De betreffende aanpassingen zijn gedaan naar aanleiding van reacties die het team van Laren Regenklaar ontving op het voorstel voor de natuurlijke vijver. 

Uit die reacties bleek dat de meeste Laarders een voorkeur hebben voor de belevenisvijver met een extra pad langs het water. De kleinere versie van de natuurlijke vijver met pad langs het water is nu verwerkt in een raadsvoorstel waar de gemeenteraad van Laren op 26 april over besluit.

Leidraad

“De afstand tot de bomen eromheen wordt 5 tot 6 meter in plaats van 4 meter”, legt een woordvoerder van de gemeente uit. “En de waterspiegel komt 1,5 in plaats van 2 meter lager dan het pad dat eromheen loopt. Daarmee houdt de vijver een ruime bergingscapaciteit van 1.800 m3.”

(Tekst gaat door onder de foto)


Een andere visualisatie van de nieuwe vijver. (Foto: Gemeente Laren)

Zodra de gemeenteraad hiermee akkoord is, gaat het team van Laren Regenklaar als volgende stap aan de slag met de verdere uitwerking van het ontwerp voor de belevenisvijver. Dat gebeurt in overleg met interne en externe betrokkenen.

“Daarbij gaat het om planten in en om de vijver, maar ook om bankjes, prullenbakken, een fontein en bijvoorbeeld een trap”, aldus de woordvoerder. “Het team gebruikt de ontvangen reacties daarbij als leidraad. Daaruit bleek overigens ook dat de gemeente kan rekenen op hulp van vrijwilligers bij het onderhoud van de natuurlijke vijver.”

De nieuwe afbeeldingen van de vijver zijn terug te vinden op www.larenregenklaar.nl/brink.

Uit de krant