Afbeelding
Foto: BEL Combinatie

Voortaan maximaal 4 uur parkeren op parkeerterrein naast Singer

Buurt & wijk

LAREN - De gemeente Laren voert een blauwe zone in voor het parkeerterrein naast Singer aan de Hein Keverweg. Dat betekent dat auto’s hier overdag maximaal 4 uur mogen staan. Op deze manier wil de gemeente de komende jaren langparkeerders van het terrein weren, zodat er meer ruimte is voor bezoekers van Singer en het centrum van Laren. 

Begin 2023 organiseerde de gemeente een bijeenkomst om een aantal mogelijke oplossingen voor het parkeerprobleem voor te leggen. Aansluitend konden bewoners en ondernemers reageren via een online vragenlijst. Daaruit bleek dat 67% van hen een blauwe zone een goed idee vindt om de parkeerdruk op het parkeerterrein naast Singer op te lossen.

“Als gemeente willen we ervoor zorgen dat bezoekers in normale omstandigheden goed kunnen parkeren”, vertelt wethouder Frits Westerkamp. “Daarom voeren we de blauwe zone in. Bij grote publiekstrekkers doen we een beroep op ondernemers en Singer om aanvullend hierop een pendeldienst op te zetten. Zelf gaan we nog in gesprek met de provincie Noord-Holland om te bekijken of kleinschalig openbaar vervoer binnen het dorp haalbaar is.”

Verkeersbesluit

De maatregel is tijdelijk. De komende twee jaar is er voldoende tijd om te bekijken of de maatregel werkt. Westerkamp vervolgt: “We hebben gezocht naar een oplossing waar voldoende draagvlak voor is en die snel in te voeren is. Het nemen van een besluit duurde iets langer dan we hoopten, maar ik ben blij dat we nu verder kunnen.”

“Inmiddels werken we ook aan de nieuwe Verkeersvisie 2035 die voor het hele dorp een richting geeft voor hoe we komende jaren omgaan met verkeer en vervoer en met parkeren. Bij die verkeersvisie gaan we bewoners nog dit jaar uitgebreid betrekken.”

Voor de invoering van de blauwe zone is een verkeersbesluit genomen. Dit is gepubliceerd op overheid.nl. Belanghebbenden kunnen voor 26 juni bezwaar maken. Als het besluit definitief is, past de gemeente het parkeerterrein aan. Met blauwe klinkers in het wegdek en met borden wordt dan aangegeven waar en wanneer de beperkte parkeerduur geldt. 

Kijk voor meer informatie op www.laren.nl/parkeren.

Uit de krant